Halk 53
HV
29 MART Cuma 10:03

2023 BİZİM KAZANACAĞIMIZ BİR ÜLKE VAR. ALPER TAŞ SOL PARTİ RİZE

RİZE
Giriş Tarihi : 07-11-2022 21:33   Güncelleme : 07-11-2022 22:42

SOL Parti Rize İl Başkanlığı 2’inci Olağan İl Kongresi'nde konuşan SOL Parti  Meclis Üyesi Alper Taş 2023 seçimlerini vurgulayarak:''2023 Kaybedecek çok şeyi olanlarla kaybedecek hiçbir şey olmayanların mücadelesi. Bizim kazanacağımız bir ülke var'' dedi
 


''AKP İLE BAŞLAYAN SÜRECİ SONLADIRACAĞIZ''


Alper Taş: Yürütülen Şeyhülislamlık Müessesi bir halifelik mertebesi olarak yeniden tesis edilecek. Yani Türkiye Cumhuriyet ile beraber kazandığı bütün kazanımları ya bütünüyle yitirecek ya da biz bu sürece bir son vereceğiz ve bu AKP ile başlayan bu süreci hep beraber sonlandıracağız.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında demokratik özgürlükçü, eşitlikçi, sosyal, gerçekten laik bir Cumhuriyetin önünü açacağız.

 O yüzden bu kadar kritiği, bu kadar önemli bir evredeyiz önemli bir eşikteyiz. O yüzden muhalefet olarak tabiri caizse biz de muhalefetin bir parçası olarak söylüyorum aklımızı başımıza toplamalıyız. Ekonomik kriz var işte kendiliğinden bu işler gidiyor. Kendiliğin öyle bir şey yok arkadaşlar. Bu iktidar gitmemek için bütün her şeyi, hileyi, hurdayı algı operasyonu her şeyi yapacak yapmaya başladı bile. Yani bu süreç çok ciddi bir mücadele süreci öyle yatarak bugünden yok efendim zaten iktidara aldık işte kimlerin nereye atacağımız hesaplarıyla küçük hesaplarla aşılabilecek bir dönem değil. Böyle rehavete kapılabilecek bir dönem değil. Bu seçim bir referandumdur arkadaşlar.

''BU REJİMDE TÜRKİYE YÜRÜYEMEZ''

Bu referandumda iki tane saflaşma var: Bir bu rejimden yana olanlar yani 2018 den bu yana Türkiye nasıl bir süreç yaşıyor? Bu başkanlık rejiminin sonuçları ortada. Her yönüyle ortada Türkiye daha dibe doğru gidiyor. Bu rejimin yanında olanlar vardı işte AKP var işte MHP var işte büyük Birlik Partisi var işte Vatan Partisi var. Böyle bir diziliş var orada öyle bir saflaşma var. Bi bunların savunduğu rejim var Ki, Türkiye'yi büyük bir yıkıma götürüyor. Bir de bunların karşısında hayır bu rejimle Türkiye'nin geleceği yok. Bu rejimde Türkiye'ye yürüyemez. Bu rejimde Türkiye önümüzdeki dönemi yaşayamaz. Bu rejimle gidilecek yol yok diyenlerin birliği var, ittifakı var, saflaşması var, bir aradalığı var. Biz de Sol Parti olarak bunun içinde sağdan soldan çok çeşitli yapılar, ideolojik çizgileri çok farklı yapılar var, biz de ideolojik çizgisi Sosyalizmi amaçlayan bir parti olarak biz de bu rejimden yana değiliz ve bu rejimin karşısında daha demokratik, özgürlükçü bir rejim konusunda bu rejimin yenilmesi konusunda elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.

''TÜRKİYE SOSYALİST HAREKETİ NİTEL OLARAK GÜÇLÜDÜR''

Evet, belki nicel olarak zayıfız. Doğrudur Türkiye sosyalist hareketi nicel olarak zayıftır ama Türkiye sosyalist hareketi nitel olarak güçlüdür. Yani içerik olarak güçlüdür, bilinç olarak güçlüdür. 12 Eylül'e bütün ezilmişliklere rağmen Türkiye'nin değerlerini taşımak, Türkiye'nin değerlerini  taşıma konusunda söyledikleri şeylerin doğruluğu konusunda alnı aklığı konusunda, başı dikliği konusunda bu memleketin bu hale gelmemesinden sorumlu olmaması konusunda, temizliği konusunda berraklığı konusunda aydınlığı konusunda yürekli konusunda çıkarsız bedel ödeme çizgisi itibariyle bu memleketin sosyalistlerinin niteliği olarak gücü vardır. Bu gücün farkında olalım. O yüzden sayımızın azlığına bakıp aldanmayalım. Sonuç itibariyle yüz akıyız biz Türkiye toplumunun hiç abartısız söylüyorum Devrimciler Türkiye'nin yüz akıdır. Biz bu ülkeyi bu hale sokmadık. Bizim mahcupluk duyacağımız hiçbir şeyimiz yok.  Tersine bizi dinleselerdi, bizi asmasalardı,  bize işkence yapmasalardı bizi katletmeselerdi. Bu memleketin devrimcilerini katletmeselerdi bu ülke bu hale gelmezdi.

''DEVRİMCİLİK DÜZENİ YENMEKTİR''

Devrimcilikten korkmamak lazım. Nasuh Mitap’ı analım. Türkiye'nin devrimci önderlerinden Nasuh Mitap diyor ki: Devrimcilik insanın insana sahip eklenmesidir. Devrimcilik gerçekten insanlıktır.   Devrim ve devrimcilik insanın kendisini gerçekleştirme eylemidir. Bunu böyle görmek lazım. O yüzden bakın bu kavramları biz kullanmıyoruz bir kenara koyuyoruz. Bakın Erdoğan bile bu kavramın üzerine çörekleniyor. Devrimci muhafazakârlık diyor. Muhafazakârlıkla Devrimcilik yan yana konulabilecek kavramlar değil. Muhafazakârlık muhafaza etmek korumaktır, düzeni korumaktır. Devrimcilik düzeni yenmektir, yıkmaktır, değiştirmektir ama sadece yıkmak değil, kurmaktır. Hani diyor ya şarkıda aşkla yeniden kurulacak bir ülkeyi aşkla örmeye benzer devrimci olmak evet, devrimcilik kurmaktır, sadece o manada değiştirmek değildir. Ha şöyle de birde paradoks var, sevgili arkadaşlar onu da söyleyeyim ya doğaya bak. Tarihsel kültürel mirasa bak bu konuda biz devrimciler muhafazakârız onu size söyleyeyim, bak biz muhafazakâr kız orada yıkıcıdır sakın tarihsel kültürel miras, doğal hak getire.  Para gözüyle bakıyorlar. Bu arada  paranın da dini imanı yok bunu da söylüyorlar zaten paranın da dini imanı yok. Şimdi bunu neden söylüyorum? Neden söylüyorum şimdi bir polemik başladı. Ana muhalefet üzeri sevgili Kemal Kılıçdaroğlu dedi ki, Türkiye'nin kara para cenneti haline getirdiler. Türkiye kara parayla kirli parayla dönen bir ekonomiye sahip eleştirisini yöneltti. Ortalığı ayağa kaldırdılar.

Ya ortalığı ayağa kaldıracak ne var bu bir gerçeklik.   Bize iftira atıyorlar ya bize böyle. Ya bu iftiralık bir şey değil, sıcak paraya dayalı bir  ekonominin sonuna geldi. Sıcak parayla borçla sözüm ona bir hormonlu büyüme,  hormonunu ekonomi. Sıcak para gitti. Bu kez kara para nereden buldun yasası?

 

''KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK''
Evet zincirlerimizden başka hani buna bir de kabuslarımızı katalım. Ya biz zincir var da bir de. yani bir kabus var kabus yani kabuslarla uyuyamıyoruz artık yani. Bozulmuş, yani şeyimiz bozulmuş, psikolojimiz bozulmuş yani bu kapitalizm. Bu düzen bizi bu hale getirmiş. Bu noktaya getirmiş, o yüzden kaybedeceğimiz bir şeyimiz yok. Zincirlerimizden ve kabuslarımızdan başka kaybedeceğimiz bir şey yok ama  Recep
Tayyip Erdoğan hatırlayın kaç ay önce bir laf söyledi dedi ki, 2023 önemlidir dedi. Çünkü kaybedecek çok şeyimiz var dedi. Şimdi sevgili arkadaşlar mesele şudur, 2023 Kaybedecek çok şeyi olanlarla kaybedecek hiçbir şey olmayanların mücadelesi. Bizim kazanacağımız bir ülke var.

''BİZ ÜLKEMİZİ KAZANACAĞIZ''

Kaybedeceğimiz bir şey yok ama onların kaybedeceği çok şey var. Biz ülkemizi kazanacağız, ülkemizi kazanmak istiyoruz. O yüzden onlara kaybettirmeliyiz. Öyle bir şey yok arkadaşlar. Öyle yok her şey bir kişinin olamaz. Her şeyi bir zümrenin bir sınıfın olamaz. Her şey herkesin olur. Her şey herkes için olur. İnsanlık budur, sosyalizmde budur, demokratik de budur, yurtseverlik de budur. Bunu hayata geçireceğiz. Evet, bu memlekette her şey herkes için olacak bir kişi   için değil.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl takipdeyiz