Halk 53
HV
29 MART Cuma 12:53

Çaykur' un Sorunlarını Millet İttifaki İktidarında Çözeceğiz

RİZE
Giriş Tarihi : 03-05-2023 00:14
Çaykur' un Sorunlarını Millet İttifaki İktidarında Çözeceğiz

Millet İttifakı Seçim Komisyonu Başkanı Saltuk Deniz: “Bugün burada Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin temsilcileri olarak ve adaylarımız olarak Çay, ÇAYKUR ve Çaykur’da çalışan mevsimlik işçilerin kadro sorunları hakkında daha önce de kamuoyuna açıklamış olduğumuz konular hakkında bir kez daha yüksek sesle ve toplu olarak düşüncelerimizi açıklamak için burada bulunmaktayız. Adaylarımız ve İl Başkanlarımız ile hep birlikte tekrar ettik, Çay Üreticileri ve Çaykur çalışanları kendi yaşam koşullarını daha iyileştirmek için tercihlerini bu seçimde yapacaklardır “diye konuştu. 
Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar Çay üreticileri ve Çaykur’da çalışan binlerce Çaykur çalışanlarına verilen sözlerin hiçbir zaman tutulmadığını ifade ederek “Çay üreticilerimiz, Çaykur çalışanlarımız ve Çayın yarattığı katma değer nedeniyle geçimini sağlayan ticaretini yapan tüm hemşerilerimizi saygıyla selamlıyoruz. Yıllardır iktidarın gündeminde olmasına rağmen sorunları bir türlü çözülmeyen Çay Üreticilerimiz daha önce söz verilmesine rağmen sorunları çözülmediği için kadro sorunu yaşayan Çaykur çalışanlarımız, çok kalmadı kısa bir süre sonra tüm sorunlarınızın çözülmeye başlandığını göreceksiniz. “Dedi.
ÇAYKUR’UN GELECEĞİ SARAY REJİMİNİN SONA ERMESİNE BAĞLIDIR
Çaykur’un ve Çay Üreticilerinin sorunları bellidir ayrı zamanda bu sorunların çözümlerinin nasıl olacağı da bellidir diyen Saadet Partisi Rize İl Başkanı Kaçar “Çünkü biz haktan, halktan yanayız, çay üreticilerinden yanayız, Çaykur çalışanlarından yanayız. Yıllardır söz vermesine rağmen üreticiyi koruyan Çay Kanunu’nu çıkaramayan, Çaykur çalışanlarının kadro sorununu çözemeyen, Çaykur’u varlık fonuna bağlayan ve tarihinin en büyük zararları yaşatan ve uygulanan yanlış politikalar yüzünden Çaykur’u bankaların borç batağına saplayan bir iktidar artık son günlerini yaşamaktadır. Çayın ve Çaykur’un geleceğinin kurtulması Saray rejiminin ve AKP iktidarının sona ermesine bağlıdır. Yaşatılan göreceli kolaylıklarla işler yolundaymış, üretici mutluymuş gibi imajlar yaratılmasına rağmen gerçek öyle değildir. Çay üreticisi daha çok yoksullaşmış, Çaykur işçisi yeterli ücret elde edememiş ve Çaykur tarihinin en büyük borçlanması ve zararlarını yaşamıştır. Sorunlar bellidir çözümde bellidir. 21 Yıllık AKP iktidarı sona ermeli tek kişinin hükümdarlığı sona ermelidir. Değerli Basın Mensupları bugün burada çay üreticilerinin ve çay tarımının tüm sorunlarını konuşmaya gelmedik en acil konuları gündeme getireceğiz.” Dedi ve sıraladı.
1-    Çay üreticisini hiçbir zaman için enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Çay üreticisi ekonomik koşullardan dolayı mağdur olmayacak her zaman emeğinin karşılığını alacaktır. Çay fiyatı siyasi iktidarların iktidarlarını sürdürmelerinin bir aracı olmayacak. Çay fiyatlarını belirlerken oluşturulacak olan komisyonun belirlediği fiyat açıklanacak. Başlangıç olarak Ziraat odasının 2023 yılı için talep etmiş olduğu rakam Kilogram başına 15 TL’dir. Bu rakam şu an için bizim en düşük rakam olarak kabul edeceğimiz fiyattır.
2-    Yaş destekleme Primlerini öncelikle 30 kuruştan en az 1 TL’ye çıkartacağız. Bizim iktidarımızda Destekleme bedeli açıklanan fiyatın en az yüzde onu tutarında olacaktır.
3-    Çay üreticisini koruyacak olan Çay Kanunu’nu öncelikli olarak çıkartacağız.
4-    Çay üreticisinin kullandığı gübre için Çay üreticisine gübre fiyatının yarısı tutarında destek vereceğiz.
5-    Çaykur’da mevsimlik çalışan işçilerin kadro sorununu çözeceğiz.
6-    Öncelikle Çaykur’u Varlık Fonu’ndan çıkartacağız.
7-    Çaykur’un öz sermayesini artırarak Çaykur’un bankalara olan borcunu kapatacağız ve Çaykur’u her yıl yüzlerce milyon bankalara faiz ödemekten kurtaracağız.
8-    Çaykur’un idari yapısı değişecek. Öncelikle Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür aynı kişiler olmayacak. Çaykur’un yönetim kurulu üyeliklerinde İşçi ve Çay Müstahsillerinin temsilcileri de olacak.
Kaçar: “Değerli Çay Üreticilerimiz ve Çaykur Çalışanlarımız, Değerli vatandaşlarımız Millet İttifakı olarak sizlere söz, iktidarımızda vaatlerimizin hepsini yerine getireceğiz. “Diye konuştu.
ÇAYKUR BİZİM VAZGEÇİLMEZ GÖZ BEBEĞİMİZDİR
Millet İttifakı Rize Milletvekili adaylarından Köksal Toptan: “Çay ve ÇAYKUR denildiği zaman doğu Karadeniz bölgesi akla geliyor. Çaykur bizim vaz geçilmez bir göz bebeğimizdir. Ama görüyorum ki bugün ki hükümet ÇAYKUR’u çiftlik gibi kullanıyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin AKP Rize İl Başkanı Hikmet Ayar’ın ÇAYKUR yönetim kurulu üyeliklerinde ne işi var. Burası çiftlik midir? Çaykur Rize’nin malı Rizelinin malıdır. “Dedi.
ÇAYKUR SİYASET ÜSTÜ BİR KURUMDUR
Toptan” ÇAYKUR’u çiftlik olarak değil liyakatli insanlarla yöneteceğiz. ÇAYKUR siyaset üzeri bir kurumdur. Bunlar çaya ve ÇAYKUR’a siyaset bulaştırdılar. Bizler Çaykur’dan siyaseti çekip çıkartacağız. Karadeniz’in tek geçim kaynağı çaydır. Turizm Rize’de ikinci planda kalıyor. Turizm ve çayı güçlendirmek zorundayız. Bizler her zaman diyoruz, geçmiş zamanlarda çay üreticisi 1 kilo çay satıyordu 4 ekmek alabiliyordu. Ben buradan tekrar sesleniyorum, çay üreticileri 1 ekmeğe mi oy vereceksiniz 4 ekmeğe mi? Millet ittifakı milletvekili adayları burada pırıl pırıl duruyor. “Dedi.
ÇAYKUR İŞÇİLERİ SİZLERİ KANDIRMAK İÇİN 7-8 AY AÇIKLAYABİLİRLER
Toptan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rizelilere verdiği sözü yineleyerek: “Çaykur’da çalışan işçi kardeşlerim, yakın zaman da geliyorlar sizleri kandırmak için 7-8 ay açıklayabilirler çalışma sürelerinizi. Bunlara kanmayın, bunlara inanmayın. Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM meclisinde grup toplantısında ÇAYKUR işçilerine seslendi ve sözünü verdi. İkinci bir şey daha diyerek ithal çayı Türkiye’den kaldıracağını ifade etti. İthal çayı yakaladığımda Rize meydanında yakacağım dedi. Daha ne istiyorsun sevgili çay üreticim. ÇAYKUR’U siyasetten çıkartacağız. Bu güzelliğe oy vermeyip de ÇAYKUR2u çiftlik gibi kullananlara mı oy vereceksiniz?” şeklinde konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl takipdeyiz