Halk 53
HV
20 NİSAN Cumartesi 06:55

Karadeniz Türkü Topluluğu (RİKAD) Ankara’da Konser Düzenledi

RİZE
Giriş Tarihi : 26-04-2023 17:54
Karadeniz Türkü Topluluğu (RİKAD) Ankara’da Konser Düzenledi

Abdullah UZUN
Rizeli Elmas Kutlu’nun öncülüğünde 2012 yılında kurulan RİKAD Karadeniz Halk Müziğinin tanıtılmasında önemli katkılar sunuyor.
Rize Karadeniz Türkü topluluğu (RİKAD),25.Nisan 2023 Salı (dün) Ankara’da “Yayla Yollarında” sloganıyla düzenlediği ve Şef Abdullah Gündüz’ün yönettiği konser ile Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi tarihi bir gün yaşadı.
Ardeşen kızı Pazar gelin olan Elmas Kutlu ,Kurduğu Karadeniz Kültürü ve Türkü Derneği ile Hemşerileri bir arada tutarak onların sosyalleşmesine katkıda bulunuyor.
Pazarlı İş İnsanı ve birçok sosyal faaliyetlerin de öncülüğünü yapan Veysel Atacan’ın da katıldığı konsere Pazarlılar Derneği Başkanı Selahattin Bal’ın yansıra, eski Bürokratlardan Cevat Çiçek, İlhamı Hoşver, Muammer bostan. Cengiz Tekin ve daha birçok bürokratta hazır bulundu.
Karadeniz müziği eşliğinde tarihi bir gece yaşayan gurbetçi Rizeliler Ankara’da bir araya gelmenin mutluluğu ile unutulmaz bir gece geçirdiler.
Kurduğu dernek ile birçok etkinlikte Rizelileri bir araya getiren Laz kızı Elmas Kutlu, düzenlediği etkinliklere, Rize Derneklerinin yöneticileri Federasyon Başkanları Rizeli bürokratlar müzikseverler katılıyor.
Yapılan açıklamada derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.
Derneğin amacı ve Faaliyetleri
 “2012 yılında kurulan Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği'nin amacı ulusal kimliğimizin oluşmasında önemli rol oynayan halk müziğimizin tanıtılması, yaşatılması, yaygınlaşması ve gelecek kuşaklara sağlıklı biçimde aktarılmasıdır. Bu amaçla oluşturduğumuz "Karadeniz türkü topluluğu korosu" çalışmalarını büyük bir ciddiyet ve özveri ile sürdürmektedir; türkü topluluğumuz Türkiye'nin ilk ve tek Karadeniz halk müziği topluluğu olmanın gurur ve kıvancını yaşamaktadır. Bugüne kadar 30'un üzerinde değişik illerde konserler vermiştir. Bunlar kimi zaman Karadenizli sanatçılarımızı anma konserleri, kimi zaman şehit aileleri moral ve motivasyon konserleri olmuştur.”

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl