Halk 53
HV
26 NİSAN Cuma 02:45

Rize Özel Eğitim Kampsüne Kavuşuyor- Müjdeli Haber

Rize İl Milli Eğitim Müdürü  Engin Emen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde müjdeli  haberi verdi, ‘’Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü onlara bu gün bir müjdemiz olacak. Özel Eğitim Kampüsü çalışmamız tamamlanmak üzere’’ dedi

RİZE
Giriş Tarihi : 02-12-2022 20:07

‘’ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ PROJEMİZ TAMAMLANMAK ÜZERE’’


Rize Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’’programına katılan Rize Milli Eğitim Engin Emen müjdeli bir haber vererek, ‘’ Yıllardır çabalanan uğraşılan bir durumdu ancak çok şükür ilimize güzel bir özel eğitim  meslek kampüsü  kazandırmış olacağız’’ dedi

 Rize Milli Eğitim Engin Emen konuşmasında:

  Bugün 3 Aralık Dünya engelliler günü  özel bir günü paylaşmak için buradayız. Onlara bugün bir müjdemiz olacak. Daha önce sayın bakanımızın ilimizi ziyaretlerinde kamuoyuna açıkladığı özel eğitim kampüsü çalışmamız tamamlanmak üzere.

Rize'de arsa problemi ciddi bir sıkıntı.  Şu ana kadar sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda oluşturacağımız özel eğitim kampüsü için arsa yer problemimiz vardı ancak bu problem 2- 3 gün önce halledildi. Şu anda proje çalışmasını Strateji Bakanlığımızın, Strateji Daire Başkanlığına gönderdik oradan devlet yatırım programına alınmasını bekliyoruz. Devlet yatırım programına alındıktan sonra   İnşaat Emlak Genel Müdürlüğünde projemizi göndereceğiz ve inşallah ihale sürecini başlatacağız.

Önümüzdeki yıl,  belki bir buçuk yıl sonra,  belki bir yıl sonra çocukların çünkü ihale süreci biraz zaman alıyor işte açık ihale yapıyorsunuz EKAP’e giriyorsunuz, onların bekleme süreleri var. Bu süreler bittikten sonra. En fazla bir yıl içerisinde devletimizin imkanlarıyla  Sayın Cumhurbaşkanımızın, devletimizin sağladığı imkanlarla birlikte ilimize güzel bir özel eğitim meslek lisesi, daha doğrusu özellikle meslek kampüsü  kazandırmış olacağız.

Çocuklarımızı da o kampüsten 24 derslikli bir okulumuz olacak oraya taşıyacağız inşallah. Oradaki problemi de bu şekilde çözmüş olacağız. Orası çok sıkıntılı biliyorum yıllardır çabalan uğraşılan bir   durumdu ancak çok şükür sayın bakanımızın talimatlarıyla sayın valimizin gayretleriyle ve bize verdiği desteklerle ilimizin yine diğer bileşenlerinin gerek sosyal, gerek siyasi  anlamdaki tüm bileşenlerin bize sağladığı katkılarla bu problemi de inşallah halledeceğiz.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl