Halk 53
HV
18 NİSAN Perşembe 18:20

RİZE’DE BAYRAM HEM EVDE HEM DÜĞÜN SALONUNDA

Ramazan  Bayramı’nın gelmesi dolayısıyla düğün salonlarında yaşanan yoğunluk  hakkında Prenses Düğün Salonu işletmecisi Mert Zaimoğlu, ‘’ Hem insanlar bayramlaşıyor  hem de düğünlerini nişanlarını yapıyor. Hem bayram  evinde oluyor, hem de düğün salonunda da çifte bayram havası oluyor. Birbirini görmeyenler görmüş oluyor.’’ dedi.

RİZE
Giriş Tarihi : 24-04-2023 16:09   Güncelleme : 24-04-2023 17:56
RİZE’DE BAYRAM HEM EVDE HEM DÜĞÜN SALONUNDA

 Ramazan Bayramı’nın gelmesi ve yaz aylarının yaklaşması dolayısıyla Rize’de düğün salonlarında tatlı bir yoğunluk yaşanıyor.  Prenses Düğün Salonu İşletmecisi Mert Zaimoğlu ile düğün salonlarının pandemi sonrası durumu, ramazan sürecinde yaşananlar  ve bayram sürecindeki durumu hakkında konuştuk.
  
Zaimoğlu Ramazan Bayram’ında düğün salonlarında yaşanan yoğunluk için: ’’ Bayram dolayısıyla salonlarda düğün artışı var. Bayramdan dolayı artış olmasının sebebi il dışından gelenler çok oluyor. İl dışından gelenler bayramlaşmak için gelenler olduğu için düğünler bayram arifelerinde,  bayramın ikinci günü,  üçüncü günü, dördüncü günlerde çok tercih ediliyor. Bunun sebebi de dışarıdan gelenler de düğüne katılabilirsin diye daha fazla rağbet görüyor. Pandeminin o bıraktığı izi  bu sene Allah'ın izniyle atlatıyoruz. Eğlenceyi arttırıyoruz şu anda insanlar   o pandeminin psikolojisinden yavaş yavaş çıkmaya başladı hatta geçen seneden başladı bu sene tamamen çözülmüş oldu.

  Hem insanlar bayramlaşıyor  hem de düğünlerini nişanlarını yapıyor. Hem bayram  evinde oluyor, hem de düğün salonunda da çifte bayram havası oluyor. Birbirini görmeyenler görmüş oluyor.’’ dedi

‘’RAMAZAN AYINDA TADİLATLARIMIZI YAPTIK’’

Ramazan ayında düğün salonlarının tadilata girdiğini belirten Zaimoğlu:
‘’Bizim kapalı olduğumuz en uzun süre Ramazan ayı boyunca oluyor. Ramazan ayı boyunca tadilatlarımızı yaptık, ses sistemlerimizi ayarladık eksik olanları tamamladık, eksiklerimizi tamamladık, ses sistemini yeniledik. Boya,  badana işlemlerini yaptık gerekli olan bütün her şeyi, yeni bir sezon boyunca bir düğün sezonu boyunca  daha tadilat yapamayacağımız için bir ay boyunca yapabildiğimiz bütün tadilatı gerçekleştirdik ve sezona açılışı yaptık. Bayramın ikinci günü 12’de öğlen düğünüyle açılışımızı yaptık. Allah'ın izniyle bu şekilde de devam ediyoruz. ‘’ dedi.

‘’BAYRAMDA OLSUN 3 KURUŞ FAZLA OLSUN’’

  Günde 2 tane düğün yaptınız bayağı yoğunluk yaşanıyor anlaşılan. Mert Zaimoğlu:’’ Bunun sebebi hem hafta sonunun olması hem  de bayrama denk gelmesi bayrama yani yeter ki bayramda olsun da 3 kuruş fazla olsun diyen bile oldu.‘’ dedi.

 ‘’ÇAY OLDUĞU ZAMAN DÜĞÜNLER TERCİH EDİLMİYOR’’

Düğünlerin yoğunluk süreci hakkında Zaimoğlu :’’ Şimdi göç alan bir yer olduğumuz için Rize bölgesi çay bitiminde, okul bitiminde düğünlerin yoğunluğu 2 kat daha fazladır. Bunun sebebi dışarıdan gelenler oluyor. Çay olduğu zaman pek düğün çay zamanı pek tercih edilmiyor. Tatil günleri daha çok tercih ediliyor. ‘’ dedi.

 Zaimoğlu yeni sezona hazır olduklarını belirterek: ‘’Biz her zaman hazırız yani bugün şu an bir düğün gelsin hemen anında ekibimizle beraber tam takım bir şekilde hizmet vermeye devam ederiz.

  2004 yılında düğün salonu olarak burayı aldık. 2004 yılından beri düğün salonuna çevirdik. 2004 ten beri hizmet veriyoruz. Prenses düğün salonu işletmecisi ben Mert Zaimoğlu, eskiden beri bu esnaflığı yapıyoruz bu hizmeti sunuyoruz. 2023 sezonunda Prenses Düğün Salonu  olarak kalite ve bütçe dostu paketlerimiz ile Rize halkına hizmet vermek için hazırız.’’  dedi

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl