Halk 53
HV
29 MART Cuma 16:05

ATA İTTİFAKI "BİZDE MEVSİMLİK İŞÇİ KAVRAMI YOK.YA 12 AY YA HİÇ

Ata İttifakı  Rize Millet Vekili Adayları Rize'de görev yapan yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek seçim vaatlerini paylaştı.

RİZE
Giriş Tarihi : 27-04-2023 00:25
ATA İTTİFAKI

Haber Çiğdem Hacıfazlıoğlu


     Ata İttifakı 1. sıra Vekil Adayı Recep Köse, ikinci sıra Vekil Adayı Afkan Boncukçu ve Adalet Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Salih Akgün'ün katılımı ile yapılan basın buluşmasında Ata İttifakının Rize için planladığı projeler konuşuldu.
           Ata İttifakı Rize 1. sıra Vekil Adayı Recep Köse Ankara'da çayın gerçek savunucusu olacaklarını ifade ederek İçerisinde müstahsilin olmadı bir çay kanunu reddettiklerini söyledi. Müstahsili birinci sırada tutacaklarını kaydeden Köse "Özel sektörün taban fiyat altında çay almasına müsade etmeyecek  müstahsili fabrikaların eline düşürmeyeceğiz. Çay işçiside önceliklerimiz arasında yer alacak. Bizde mevsimlik işçi kavramı yok.Ya 12 ay kadrolu çalışacak yada mevsimlik işçi sistemi ortadan kalkacak" ded.
      Rize'yi 2-1 yapmayı hedeflediklerini söyleyen Köse" Biz küskün AK partililerden oy alacağız. Rize'yi 2-1 yapmayı hedefiyoruz.Biz diğer ittifaklarla ilgili sorgulama yapmıyoruz.Biz kendi yolumuzdayız.Eğer 3-0 olursa seçimden sonra hepsi kaybolup gidecek.Ama bizden biri olursa ve hep burada bulunursak  ister istemez onlarda Rize ile ilgilenecek.
  Rize"de yatırımların plansız devreye sokulduğunu iddia eden Köse şunları söyledi "Rize'de havaalanı yapıldı ancak bunun alt yapısı hazırlanmadı.Ne tesis anlamında bir hazırlık yaptık ne de gelen turisti karşılayabilecek düzeyde yabancı dil öğrenebildik. Kentsel dönüşümde  de geç kalındığını iddia eden Köse" Burda da rant döndü,Vatandaş odaklı yapılsaydı 2 buçuk yılda Rize'nin çehresi değişebilirdi.İşte Rize'de yaşayan Rizeyi bilen adaylar olarak biz Rize'nin tüm sorunlarını doğru ve sistemli bir şekilde çözeceğiz"
           Adalet Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet  Salih Akgün ise Çay sektörünün Rize'de gelir kaynağı olmaktan çıktığını vurgulayarak "45 tane çay fabrikası Adalet Partisi döneminde yapılmıştı.80 ihtilalinden bu yana sadece 4 fabrika kurulabildi. Yarım kilo  çay parasıyla 1 kilo şeker alıyorduk.Bugün 4 kilo çaydan 1 kilo şeker alamıyorsun.Rize çay geliri ile geçinebilseydi göç vermezdi.80 li yıllarda Rize'den 4 Milletvekili çıkarıyordu. Rize hak ettiğini alamıyor. Bunun için Rize'nin Adalet Partisine ihtiyacı var. Burada hiç bir vekil çayı savunmuyor.. Rize'nin çayını Trabzon savunuyor. Artık çayı savunacak bir vekil gönderin Ankara'ya" dedi
     Yaş çaya verilecek fiyatın en az 19 Tl olması gerektiğini kaydeden Akgün" Yüzde 300 enflasyonun olduğu yerde çaya da aynı oranda fiyat verilmeli. Fabrikalar yiyeceğine müstahsil yesin" dedi

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl takipdeyiz