Halk 53
HV
07 MAYIS Salı 02:30

Bayrak: “Atatürk'ün hakikati arama gücü kuvvetlidir”.

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin bayrak 10 Kasım için bir açıklama yaptı

RİZE
Giriş Tarihi : 10-11-2023 10:46   Güncelleme : 10-11-2023 13:24
Bayrak: “Atatürk'ün hakikati arama gücü kuvvetlidir”.

Memleket Partisi Rize İl başkanı Muhittin Bayrak açıklamasında, “Atatürk vatan ve milletine olan düşkünlüğü, vatan ve millet sevgisi, Onun taşıdığı özelliklerin Temel taşıdır. Atatürk vatanı ve milleti için canını seve seve verecek bir karaktere sahipti. Atatürk kişisel egemenliği ortadan kaldırmış, egemenliği kayıtsız şartsız milletine vermiştir. Atatürk idealisti, en büyük ideali milletini tam bağımsız çağdaş ve ileri uygarlıklar düzeyine ulaştırmaktı” dedi 

Atatürk'ün hakikati arama gücü kuvvetlidir. 

Bayrak, “Atatürk yaratıcı bir zihniyete sahipti, olaylar karşısında yılmadan mücadele eder çözüm üretirdi. Atatürk sabırlı ve disiplinliydi, yapmaya karar verdiği işi şartların olgunlaşmasını bekler ve ısrarla konu üzerinde çalışır Asla pes etmezdi. Atatürk'ün rehberlik özelliği güçlüydü, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başardığı işlerde bir rehberin tüm özelliklerini sergilemiş ve millete en doğru yolu göstermiştir. Atatürk gurura yer vermemiştir, kurduğu Cumhuriyet yaptığı inkılaplar, kazandığı onca zaferlere rağmen gurura kapılmamış her zaman Türk milleti başardı demiştir. Atatürk İleri görüşlüydü, Çanakkale savaşları sırasında düşmanın nereden çıkacağını bilmişti. 

II Dünya Savaşının çıkacağını tarih vererek söylemişti. 

Bayrak, “Yine II Dünya Savaşı'nda en karlı çıkan devletin Sovyet Rusya olacağını bilmişti. Atatürk iyi kalpli idi, insanlığı bekleyen felaketlere karşı sürekli çareler arardı. Atatürk'e göre gayesi Barış olmayan bir savaş cinayeti. Atatürk açık sözlü bir insandı, doğru bildiğini açıkça söylemekten çekinmezdi memlekete hizmet etmek isteyenlerin açık sözlü olması gerektiğini söylerdi. Atatürk çok yönlü bir liderdi. Hem iyi bir asker hem iyi bir devlet adamı hem de fikir ve aksiyon adamı idi. Atatürk eğitime Sanata önem veren bir liderdi. İyi bir yöneticinin tüm özelliklerine sahipti. Atatürk asla Ümitsizliğe yer vermezdi iç ve dış Düşmanların çokluğuna rağmen milli mücadeleyi başlatmış ve başarmıştır. Yurttaşlar: O ölmedi fikirleriyle kalbimizde yaşıyor. Ruhu şad olsun” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR