Halk 53
HV
29 MART Cuma 10:27

BBP RİZE: TRAFİK GÜZEL RİZE'MİZİN KADERİ DEĞİLDİR.

RİZE
Giriş Tarihi : 01-11-2022 21:38   Güncelleme : 01-11-2022 21:39
BBP RİZE: TRAFİK GÜZEL RİZE'MİZİN KADERİ  DEĞİLDİR.

Yağmurun ve Çayın Başkenti Yeşil Rize'mizin trafik sorunu acil bir şekilde çözülmelidir. Büyük Birlik Partisi Rize olarak güzel şehrimizin en önemli 2. Sorununu Trafik olarak görmekteyiz.

"MENDERES BULVARI GENİŞLETİLMELİ"

Yaptığımız çalışmalarda bu sorun için çözüm ve Projemiz iki etaplı olarak ele alınmalı, 1. etapta kısa vadede acil olarak trafiği rahatlatmak için  Trabzon-Artvin istikametindeki transit yolun şehir içi geçiş kısmı menderes bulvarına eklenerek, bulvar genişletilmeli. 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olarak şehiriçi trafiği rahatlatılmalı. Dağ dibi yolunun ve salarha Tünelinin şehir içi bağlantıları yapılmalı, kavşak ve yollar genişletilmeli. Meydan postane önünde ki yol gidiş geliş yapılmalı. Gerekli görülen yerler istimlak edilip labirent gibi dolanmaya son verilmelidir.

"METELER KAVŞAĞI DERHAL KALDIRILMALI"

Ayrıca merkezde trafik sıkışıklığına neden olan meteler kavşağı derhal kaldırılmalıdır. 5 şerit gelen trafiğin burda tek şerite düşmesi ile yığılmadan kaynaklı ciddi bir sorun yaşanmaktadır. Bunu her fırsatta dile getiriyoruz, bu da acilen giderilmelidir. Trafiğin akışına ve yoğunluğuna göre bazı caddeler gidiş-geliş şeklinde tekrar trafiğe açılabilir. Sanayi Kavşağı ve Tıp Fakültesi Kavşaklarının durumlarıda tekrar ele alınıp buralarda da yol ve kaldırım genişlikleri değiştirilmeli.Trafiğin yoğun olduğu noktalarda ise şerit sayısı arttırılmalı ve kaldırım kısılmalıdır.

"VİYADÜKLERİN ALTI OTOPARK YAPILMALI"

Merkezde Viyadüklerin altındaki devasa geniş alan, hatta döner kavşaktaki alanda dahil olmak üzere acil otopark yapılmalıdır.Bu sayede merkezde ki araba park noktaları da rahatlatılmış olur. Dron ile trafik izlenip kayıt altına alınarak sorun noktaları tespit edilip çözüm belirlenmeli. 

Uzun vadede yapılacak 2.Etap olarak 50 yıllık Trafik sorununa çözüm getirecek olan Projemiz ise, transit yolun sahilde belli noktaları dal çık yapılarak, bazı noktaları tünel kalıp sistemi ile yer altına, bazı noktaları ise transit geçişte Rize'mizin güzelliği ve Turizm potansiyeli için yüzeyden geçişi sağlanmalı, mevcut transit yol kısmıda şehir içi trafiğine katılmalı bu alanda da yine belli noktalarda Belediyemizin de çalışması olan dal çık yapılmalıdır. Zaten sahil şuan da şantiye sahası bu yapılabilir hatta, ilerleyen zamanda  Samsun-Sarp Demir yolu Projesinin Rize geçiş kısmıda buna göre belirlenip yapılabilir.

Büyük Birlik Partisi Rize olarak Trafiğin Rize'mizin kaderi olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu problem her geçen gün daha da artmaktadır. Bizler Cumhur ittifakı olarak,  Rize'miz de taksi, dolmuş ve esnaf odalarımızla bir araya gelerek bu sorunu istişare edip, Projeler ile çözebiliriz diyoruz.

#SevdamızRize
#SevdamızTürkiye
#BBP #Rize #Merkezİlçe

Abdulkadir USTA
Büyük Birlik Partisi
Rize Merkez İlçe Başkanı
01.11.2022

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl takipdeyiz