Halk 53
HV
29 NİSAN Pazartesi 16:11

CHP Rize Vekil OCAKLI:’’DEMİRTAŞ’A SELAM ADALET MESELESİ’’

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı 38. Olağan CHP Kurultay’ında Genel Başkan Özgür Özel’in Selahattin Demirtaş’a selam söylemesini ‘’Adalet Meselesi’’ olarak yorumladı.

RİZE
Giriş Tarihi : 03-12-2023 03:31   Güncelleme : 03-12-2023 15:14

 CHP 38'inci Olağan Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan seçilen Özgür Özel’in konuşmalarında Selahattin Demirtaş’a selam göndermeleri  Atatürkçü ve Kemalist CHP seçmeni tarafından sert bir dille eleştirilmişti. İmamoğlu’nun öncülüğünde başlayan değişim ile CHP’de HDP ve Selahattin Demirtaş hakkında bir şey değişmediği aşikar oldu yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Rize sokaklarında CHP’ye yapılan ithamlardan bir tanesi 6’lı Masa’nın 7. ortağı HDP nerede sorusuydu. Özgür Özel’in kendi eliyle iktidara hediye ettiği ‘’Yerel Seçim Propagandası’’ elbette CHP için bazı yerler ve kesimlerde avantaj sağlarken Rize’de CHP için nasıl bir sonuç doğuracak tahmin etmesi pek güç değil.

‘’DEMİRTAŞ’A SELAM ADALET MESELESİ’’

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı CHP Rize il başkanlığında düzenlemiş olduğu basın toplantısında soru üzerine konu ile yaptığı açıklamada Şimdi (Selahattin) Demirtaş ve Kavala meselesiyle ilgili Genel Başkanımızın söylediği şudur. Türkiye’ de bir hukuksuzluk meselesi var. Türkiye’ de   Demirtaş gibi Can Atalay gibi veya Kavala gibi yargılanmaması tamamlanmamış olduğu halde tutuklu olanların durumuna itiraz edilmeyle ilgili bir selamlama var orada. Dolayısıyla içeriğin bütününü ele aldığımızda bakmamız gereken şey Türkiye’ de adalet meselesiyle ilgili soruna dikkat çekmektir” dedi

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl