Halk 53
HV
03 MAYIS Cuma 21:36

CHP Rize’de Başkan Ardal’a neden kumpas kuruldu? Anlatılmayanlar!

CHP Rize eski Kadın Kolları Başkanı ve CHP Rize 28. Dönem Milletvekili aday adayı Nurdan Tavukçuoğlu  Ardal'ın CHP Rize içerisinde uğradığı mobbingi, kumpası son vazifemiz olarak anlatmaya çalıştık. Ruhun şad olsun Güzel İnsan...

RİZE
Giriş Tarihi : 27-06-2023 11:36   Güncelleme : 27-06-2023 23:15
CHP Rize’de Başkan Ardal’a neden kumpas kuruldu? Anlatılmayanlar!

NURDAN TAVUKÇUOĞLU ARDAL DÜRÜST SİYASETİN PORTRESİ

CHP Rize eski Kadın Kolları Başkanı ve CHP Rize 28. Dönem Milletvekili aday adayı Nurdan Tavukçuoğlu  Ardal’ın yaşadığı süreci daha iyi anlayabilmek için öncelikle CHP Rize’nin yapısını gelin biraz daha yakında sansürsüz tanıyalım. CHP Rize 21. Yüzyılda feodal düzenin en bariz örneğini taşımaktadır. İl başkanı etrafında pasifize karakterlerin bir araya geldiği buna da sürekli her açıklamada ‘’Örgüt’’ dedikleri yapıdır. Bazı mahallelerde din ile sümenaltı edilen durumun farklı varyasyonudur.

CHP Rize’de Kadın Kolları Başkanlığında  13.12.2020 Nurdan  Tavukçuoğlu  Ardal’ın atanmasıyla süreç başladı.  Partide, sokakta kadın kollarının bir hükmü yokken o gün Başkan Ardal’ın zorlu mesaisi başlamış oldu.  Başkan Ardal’ın atanması nasıl oldu derseniz malum pandemi şartlarında  65 yaş tedbiri olduğu için yaşlılıktan mevcut başkan değişti başka türlü değişim CHP’de hoş karşılanmıyor zaten.
 

Başkan Ardal eğitimci kişiliği ile Rize’de zaten oldukça çok tanınmaktaydı. Toplumun farklı kesimleri ile kurduğu temaslar Ardal’ın kısa sürede kadın kolları başkanlığında başarıya taşıdı. İşte bu başarı onun sonunu getirecekti kim nereden bilebilirdi.

Başkan Ardal çalıştıkça başarı elde ediyordu çünkü ortada hiçbir çalışma yoktu bu alanda. Çalışmalarının sonucunu CHP Genel  Merkez’de de takdirle karşılanınca CHP Rize’de homurtular başladı çünkü tek adam rejimi bu durumdan rahatsız olmuştu. 



DENİZ REJİMİNE BAŞ KALDIRI

Başkan Ardal ile   2 Oca 2023 tarihinde yaptığımız röportajda genel merkez ve halkın teveccühü ile vekil aday adayı olur musunuz sorusuna: Rize Halkının ve genel merkezinin talebi noktasın da 2023 seçimlerinde Rize'den Milletvekili aday adayı olabileceğini ifade etmesi CHP Rize’de  Deniz Rejimi tarafından tepki ile karşılandı. Tek adam rejimi hamuru gereğince demokratik bir seçime yakışır rakip istemiyordu. Başkan Ardal’a tepkiler o kadar artmıştık 3. Kişiler tarafından bile neden aday aday olabileceğini ifade ettin diye arandığını dostane sohbette söylemişti.

Şimdi Başkan Ardal’ın  vefatı üzerinden timsah gözyaşları ile siyasi çıkarlar peşinden koşanlara soruyorum:  Başkan Ardal CHP Rize’de aday adaylık açıklaması yaparken neredeydiniz? CHP’li yöneticiler, ilçe başkanları size soruyorum. Bugün duygusal paylaşımlarınız ne kadar ahlaki?



Başkan Ardal’ın aday adaylık açıklamasında yer almayan pek çok CHP Rize yönetimi mensubu bugün duygusal mesajlar paylaşıyor sosyal medyadan. Bu duruşun yorumu siz değerli okuyuculara kalmış.

‘’CHP RİZE’DE MOBBİNG ÖTEKİLEŞTİRİLME’’

Başkan Ardal’ın vefatından önce son basın açıklamasında CHP Rize’de maruz kaldığı mobbingi ifade ederek: ‘’ Aday adaylığımı açıkladıktan sonra parti içerisinde ötekileştirildim. Aday adaylığı başvurusunda bulunduktan sonra il başkanlığındaki arkadaşlarımın bana tavır aldıklarını üzülerek müşahade ettim. Sadece bana değil, partimize aday adaylığı başvurusunda bulunan diğerlerine de benzeri tavır takınıldığı ve aday adayları içerisinde ayrımcılık yapıldığı Rize kamuoyunun bilgisindedir." Dedi.
  


BAŞAKAN ARDAL'A CHP RİZE'DE NASIL SANSÜR UYGULANDI
 


CHP Rize’nin resmi basın  whatsapp gurubu ile parti çalışmaları ve açıklamaları basın yolu ile kamuoyuna aktarılıyor desek de partiden ziyade Deniz Rejimi  burada da hakim.

 
CHP Rize Basın Whatsapp gurubunda Nurdan Ardal’ın haberleri sürekli es geçilmeye başlandı. Başlangıçta bu kadar düşük bir ihtimale yer vermesekte  maalesef acı sonucu bizde tattık.

Dönemin CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’in haberleri sürekli servis edilirken Nurdan Ardal’ın haberlerine uygulanan sansürü farkedince anladık ki burada Deniz Rejimi devreye giriyor.

‘’BİR AK PARTİ KADAR OLAMADIK’’

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne gidelim. Adı üzerinde kadına yönelik şiddet günü olmasına rağmen CHP Rize Basın whatsapp gurubunda Başkan Ardal’ın güne özel açıklaması bir türlü girilmezken dönemin il başkanı Deniz’in açıklaması paylaşıldı. Başkan Ardal’ın ısrarları üzerine 16:00’dan sonra açıklaması ancak girildi. Başkan Ardal AK Parti Rize Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin’in açıklamasına dönemin AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Ak Partili yöneticilerin destek vermesi  üzerine: ‘’ Bir AK Parti kadar olamadık’’ dedi. Ak Parti kadar olmayı geç Başkan Ardal’ın haberi CHP Rize Whatsapp gurubunda yayınlansa yeterliydi. Bu sadece pek çok haksızlıktan bir örnek…

Başkan Ardal’a CHP Rize tarafından uygulanan sistematik sansüre karşı halk 53 olarak gerek youtube hesabımızda gerek haber sitemizden mücadele verdik.

TÜRKİYE 14 MAYISTA, CHP RİZE 13 MAYIS ENTRİKASINDA

Başkan Ardal’ın  çalışmaları her türlü sansüre rağmen kamuoyunda ses getirirken  önceden işlenmiş bir plan gibi 13 Mayısta düğmeye basıldı. Tüm Türkiye Cumhuriyet’in 100. Yılında 14 Mayıs seçimlerine odaklanırken CHP Rize’de gerçekleşen operasyon ile 13 Mayısta Başkan Ardal’ın yönetimindeki  istifalar ile başkanlıktan düşürüldü. Akıl alır gibi değil CHP İktidara gittiğini söylerken , CHP Rize 14 Mayıs’tan 1 gün önce Başkan Ardal’ı başakanlıktan düşürme entrikasında.

Başkan Ardal’ı yalancı ithamı ile görevden seçimden bir gün önce başkanlıktan düşürdüler.

İŞTE İSTİFA DİLEKÇESİ:




‘’YÖNETİM İSTİFA ETTİRMEKLE MEŞGUL’’


Başkan Ardal 100 yılın seçimlerinde partisine zarar gelmesin diye bu istifa dilekçesini ve yaşanan durumu açıklamak için 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin sonrasını bekledi. Seçimden bir gün önce CHP Rize’de  Başkan Ardal’a kurulan kumpas açıklansaydı 46 yıl sonra CHP Rize’de vekil dahi çıkartamayabilirdi. Çünkü bu iktidar için aranan malzemeydi. Başkan Ardal sağduyusu ve yurtseverliği ile bu kumpası da bertaraf etti.

Başkan Ardal konu ile ilgili vefatından önce son basın açıklamasında uğradığı kumpası ifade ederek:  ‘’Bir gün sonraki seçimi kazanmak için canla başla mücadele ederken, partimizin il örgütü içerisindeki bir klik, il kadın kolları başkanının yönetimini istifa ettirmekle meşgul imiş’’ Dedi.

‘’PARTİ İÇİ KÜÇÜK AZINLIK’’

 Başkan Ardal: ‘’Parti örgütü içerisindeki küçük bir azınlığın kumpası ile partime küsecek, ayrılacak ve mücadeleden vazgeçecek değilim. Ben ve ekip arkadaşlarım, partimiz için gece gündüz çalışırken, böyle bir kumpasla görevden el çektirilmem beni fazlaca üzmüş olsa da mücadele azmimden hiçbir şey eksiltmemiştir ’’ Dedi.

Başkan Ardal çalışmalarının karşılığı olarak uğradığı kumpasa karşı en güzel cevabı  vererek: ‘’ Seçim çalışmalarına gölge düşürmemek adına kamuoyuna bu olumsuzluğu yansıtmadım, 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimine kadar tüm gücümle bir oy daha fazla nasıl alabiliriz diye çalışmalarımı sürdürdüm.’’ Dedi. 

ZULME KARŞI MUKAVEMET!

 Başkan Ardal’a CHP Rize’de küçük azınlık ve Deniz Rejimi tarafından maruz kaldığı haksızlık, mobbing, kumpas, entrika örnekleri yazmakla bitmez ama şunu bilmeliyizki zulme karşı mukavemet hayat mefkuremizdir. Hakettiğiniz gibi yaşayacaksınız!  

CHP Rize'de Başkan Ardal'ın ahı vardır!

CHP Rize’de hala Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Devrimci, Milliyetçi ve Vicdanlı insanlar varsa eğer üzerinde düşeni yapacaklarından şüphemiz yoktur!

‘’ Tükür yüzüne celladın,  Fırsatçının, fesatçının, hayının’’


Son olarak Başkan Ardal ile çekimini yaptığımız Ahmet Arif’in şiirindeki mısralar ile son vermek istiyorum.

Youtube Halk 53 kanalında Başkan Ardal’ın sesi ile
Öyle yıkma kendini,

   Öyle mahzun, öyle garip...

   Nerede olursan ol,

   İçerde, dışarda, derste, sırada,

   Yürü üstüne - üstüne,

   Tükür yüzüne celladın,

   Fırsatçının, fesatçının, hayının...

   Dayan kitap ile

   Dayan iş ile.

   Tırnak ile, diş ile,

   Umut ile, sevda ile, düş ile

   Dayan rüsva etme beni.
 

Nurdan Başkana yapılanları anlatmak son görevimizdir. Ruhun şad olsun. Sana zulmedenlerin her zaman karşısından senin duruşun ile yer alacağız...

AdminAdmin

YORUMLAR
Başar Ardal 4 ay önce
Yazarın ismi yok ancak herşeyi açıklıkla yazdığınız için teşekkür ederiz.
hüseyin altun 4 ay önce
Merhaba, ben Hüseyin Altun. Elimden geldiğince süreci anlatmaya çalıştım. Hepimiz çok üzgünüz. Rize büyük bir değerini kaybetti. . Bizler yapılanları unutmadık kimseye de unutturacak değiliz. Aziz hatırasına saygı ve hürmetle...
Muzaffer YILDIZ 4 ay önce
Merhaba,

Ardal kardeşimiz Rize ili için büyük kayıp.5.Haziran.2023 de yapılan ayak oyunları için CHP genel merkeze göndermeden önce bana ilettiği yazı

14 Kasım 2022’de Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Kadın Kolları Başkanı olarak atandım. O tarihten itibaren oluşturduğum yönetim kurulu ille birlikte partiye geniş halk kesimlerinden kadınları kazandırmaya çalıştım. Tüm ilçe kadın kolları ile koordineli şekilde yürüttüğümüz çalışmalarımızın vatandaşlar tarafından dikkat çektiğini ve takdirle karşılandığını gördük. Emeklerimizin karşılığı meyvelerini vermeye başlamış, daha fazla kadın partimize katılmıştır. Çalışmalarımız, başta il başkanı ve yönetim kurulu olmak üzere tüm kademelerden takdir almıştır.

Partimizin kadın kolları daha fazla kadının karar süreçlerinde yer alması için seçimlerde kadın adayı sayısını artırmaya çalışmakta, aday adayı olan kadınları desteklemektedir. 14 Mayıs 2023 tarihinde seçim kararı alınması ile hem kendi çevremden hem vatandaşlardan aldığım izlenim doğrultusunda partime aday adaylığı başvurusunda bulunduktan sonra il başkanlığındaki arkadaşlarımın bana tavır aldıklarını üzülerek müşahade ettim. Sadece bana değil, partimize aday adaylığı başvurusunda bulunan diğerlerine de benzeri tavır takınıldığı ve aday adayları içerisinde ayrımcılık yapıldığı Rize kamuoyunun bilgisindedir.

Aday adaylığımı açıkladıktan sonra parti içerisinde ötekileştirildim, mobbinge maruz kaldım. Nihayetinde 13 Mayıs 2023 tarihli tek elden hazırlanmış bir istifa dilekçesine 7 yönetim kurulu üyesinin imza attırılması ile kadın kolları başkanlığından düşürüldüm. Yani, Genel Başkanımızdan başlayarak, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, gençlik ve kadın kolları genel başkanımız ile yönetim kurulları, parti yöneticilerimiz, üyelerimiz ve seçmenlerimiz, ayrıca ittifak ortağı partilerin her kademedeki yöneticileri bir gün sonraki seçimi kazanmak için canla başla mücadele ederken, partimizin il örgütü içerisindeki bir klik, il kadın kolları başkanının yönetimini istifa ettirmekle meşgul imiş!

13 Mayıs 2023 tarihli dilekçelerde; milletvekili adayımızla birlikte seçim çalışmalarında aktif olarak yer almam, istifa gerekçesi olarak ifade edilmektedir. İl Kadın Kolları Başkanı olarak, aday adayı olarak başvurduğum partim kimi aday göstermişse elbette ki kampanyada tüm enerjimle çalışacaktım, başka türlüsü düşünülemez bile. En azından ben düşünemem! Seçim çalışmalarına gölge düşürmemek adına kamuoyuna bu olumsuzluğu yansıtmadım, 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimine kadar tüm gücümle bir oy daha fazla nasıl alabiliriz diye çalışmalarımı sürdürdüm.

Nihayetinde 30 Mayıs 2023 tarihinde Kadın Kolları Genel Merkezimizin tebliği ile kadın kolları il başkanlığından düşürüldüğümü öğrendim. Ben ve ekip arkadaşlarım, partimiz için gece gündüz çalışırken, böyle bir kumpasla görevden el çektirilmem beni fazlaca üzmüş olsa da mücadele azmimden hiçbir şey eksiltmemiştir. Gerek partililerimizden ve gerekse siyaset dışındaki vatandaşlardan aldığımız olumlu tepkiler, bize daha fazla mücadele sorumluluğu yüklemektedir. Parti örgütü içerisindeki küçük bir azınlığın kumpası ile partime küsecek, ayrılacak ve mücadeleden vazgeçecek değilim.

Çünkü CUMHURİYET HALK PARTİSİ çalışanın cezalandırıldığı bir parti değildir.

Kamuoyuna saygıyla sunarım.





Nurdan Tavukçuoğlu Ardal

CHP Rize İl Kadın Kolları eski Başkanı