Halk 53
HV
29 NİSAN Pazartesi 16:01

CHP RİZE’DE PARTİ İÇİ MUHALEFET BAŞLAMIŞTIR!

CHP Rize’nin Çayeli Büyükköy Belde Belediye başkanlığı için resmi olarak paylaştığı aday AK Parti üyesi çıktı. Adaylıktan haberdar olmadığını sert bir dille ifade Mevlüt Çağıran adını CHP listesinden sildirdi. Ahmet  Şaban Zehiroğlu yaptığı açıklamada,’’Bu konuda henüz CHP Rize'nin hiçbir yetkili ağzından bir açıklama olmaması (varsa ben bulamadım) tam bir skandaldır.’’ dedi.

RİZE
Giriş Tarihi : 29-01-2024 11:57   Güncelleme : 29-01-2024 18:16
CHP RİZE’DE PARTİ İÇİ MUHALEFET BAŞLAMIŞTIR!

CHP Rize İl Başkanlığı’nın aday belirleme süreci için ’’Çok yönlü değerlendirme’’ olarak 18 ocak tarihli resmi açıklama yapması sonrası geçtiğimiz günlerde CHP Rize İl Başkanlığı’nın  Çayeli  Büyükköy Belde Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Mevlüt Çağıran’ın,’’ Ben Akp üyesiyim CHP ile hiçbir bağlantım yoktur.’’ diyerek CHP listesinden adını sildirmesi kamuoyunda geniş yankı buldu.


Geçtiğimiz dönem 38. CHP Rize İl Başkanlığı Kongresinde aday olarak CHP Rize’de genç ve liyakatli yöneticileri hedeflemiş olan Ahmet Zehiroğlu’ndan CHP Rize yönetimine zehir gibi sözler,’’ Artık Rize CHP'de yaptık oldu devri bitmiştir burada güçlü bir iç muhalefet vardır’’ dedi.

CHP Rize İl Başkanlığı çok hassas yürüttüğünü belirttiği aday belirleme süreci sonrası yaşanan bu durum ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı

Ahmet Zehiroğlu yaptığı açıklamada,’’ Kamuoyuna;

Sosyal medya hesaplarından AKP'ye övgüler sıralayan bir kişinin, basit bir sosyal medya kontrolü dahi yapılmadan Çayeli Büyükköy Belediye Başkanlığı için aday seçilmiş olması, seçim süreçlerinde ciddiyetin ve şeffaflığın önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Çayeli İlçe Başkanlığı'nın aday seçimleri konusunda, kabul edilemez hatası partinin itibarını ve seçim sürecine duyulan güveni sarstığı gibi, demokratik bir sürecin sağlıklı işlemesine de zarar vermektedir. Bu durum, aday seçimlerinin daha şeffaf ve tarafsız bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğine dair kamuoyunda oluşan beklentilerin ne kadar doğru olduğunun adeta nişanesi olmuştur.

Bu konuda henüz CHP Rize'nin hiçbir yetkili ağzından bir açıklama olmaması (varsa ben bulamadım) tam bir skandaldır.

Artık Rize CHP'de yaptık oldu devri bitmiştir burada güçlü bir iç muhalefet vardır.

Bu muhalif kanat CHP'nin Rize'de çok daha başarılı olması için İl ve İlçe örgütlerimizin içinden gelen bir güçtür ve CHP'nin her şartta yanında ve destekçisidir fakat aynı zamanda Rize'de yıllardır eksikliğini hissettiğimiz öz eleştirinin de sesidir.’’ dedi

CHP’nin aday gösterdiği  Mevlüt Çağıran’ın ben AKP Üyesiyim diye sosyal medyadan feryadı aşağıda



CHP RİZE’NİN ADAY BELİRLEME SÜRECİNİ ÖVDÜĞÜ 18 OCAK TARİHLİ PAYLAŞIMI!

5-Adaylarımız “başvuranlar, talep eden yada aday olabileceği bilgisi  kişilerin” ilçe başkanlıklarımız tarafından(eğilim yoklaması dahil) çok yönlü değerlendirilmeleri yapılıp,  tüm birimlerin görüşleri de alındıktan sonra ortak mutabakatla alınan kararın ardından İl Başkanlığımız tarafından Genel Merkezimizin görüşüne ve Parti Meclisimizin onayına sunulduktan sonra açıklanmaktadır.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
Fadime 3 ay önce
Zehiroğlu il chp rize il başkanlığına geçsin. Kıçına yer arayan başkanla olmaz bu işler kibrinden geçilmiyor şuan ki başkanın. Gençlere fırsat vermiyorlar bunun gibiler
Rize Haberleri Rize Haberl