Halk 53
HV
19 MART Salı 14:11

Cumhurbaşkanı  ÇAYKUR mevsimlik işçilere verdiği kadro sözünün arkasında dursun

ÇAYKUR mevsimlik işçisi :‘’ Cumhurbaşkanı ben ÇAYKUR işçisini hak ettiği yere getireceğim. Bütün ÇAYKUR  çalışanlarına kadro vereceğim demişti. Demek ki sen bulunduğun yer ile  çıktığın yer arasında dağlar kadar fark var'' dedi

RİZE
Giriş Tarihi : 14-11-2022 20:01   Güncelleme : 14-11-2022 20:16


ÇAYKUR Mevsimlik işçileri kadro taleplerini her ortamda yenileyerek sürdürüyorlar. DİSK başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katılımı ile ÇAYKUR mevsimlik işçileri basın açıklaması yaptı

DİSK GIda- İş Rize binasında olan toplantıya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Sekreter ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan ve DİSK’e bağlı sendikaların temsilcileri katıldı.

 

    ‘’İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ’’

Çaykur mevsimlik işçisi Emine Bayram konuşmasında:

Mevsimlik  işçiler olarak 6 ay çalışıyoruz 6 aydan sonra maalesef evde oturuyoruz.  Çünkü bize iş imkanı sunulmuyor 6 aydan sonra sigortamız ödenmiyor sadece hastanelerde hastalandığımız zaman gidebilmek  için sadece sigortamız gözüküyor.  Biz gerçekten insanca yaşamak için kadro istiyoruz bunu da bizim genel müdürümüz işçilerin kadro almasını istemiyor ama kendisi veya farklı yanındakiler 40 yerden maaş aldığı zaman sıkıntı olmuyor.

 

‘’ÇAYKUR BİZ KADRO İSTEDİĞİMİZ  ZAMAN ZARAR EDİYOR’’

 

 ÇAYKUR zarar etmiyor biz  ÇAYKUR çalışanları kadro istediğimiz zaman ÇAYKUR zarar ediyor.  Bir milletvekili üç yerden dört yerden maaş aldığı zaman ve ÇAYKUR’a bağlı bir yerde gösterildiği zaman zarar etmiyor ÇAYKUR .  ÇAYKUR’un kendi işçileri 6 aydan sonra kadrolu olmak istiyorlar hayatlarının devam etmek istiyorlar diye zarar ediyor ÇAYKUR.

 

‘’HARARETLENDİĞİN ZAMAN BİLE ÇAY İÇİYORSUN’’

 Bizim kendi çalıştığımızı dünyaya sunmuşuz zarar ediyormuşuz. Dünyaya  nasıl sunabiliyormuşuz. Demek ki bizim çalıştığımız yerdeki ürünü dünyaya sunabiliyorsak bütün ülkeye sunabiliyorsak demek bizim çalıştığımız ürün çok karlı bir üründür, dile gelen bir üründür. Her yerde her zaman her zaman hararetlendiğin   zaman  bile  çay içiyorsun. O çayı önüne gelmesi için ne kadar aşamalardan geçiyor onları biz yapıyoruz onu biz o hale getirdiğimiz zaman akıttığımız alın teri ile  biz hak etmek istiyoruz .

‘’BİZİM ÇALIŞTIRABİLECEĞİMİZ YERLERİN ÖNÜN KESİYORSUNUZ’’

Eğer ki ÇAYKUR hatta bunun üzerine ÇAYKUR Genel müdürünüz şöyle bir açıklama yaptı : ÇAYKUR çalışanları kadro alırsa,  ben onları çalıştıracak yerler yaratabilirim.  Demek ki neymiş bizim çalıştırabileceğimiz yerler var ki bunun önünü sizden kesiyorsunuz.  Keşke şöyle bir açıklama yapsaydın benim ÇAYKUR  işçilerim geçinemiyor, yapamıyorlar onları çocukları var hastalığı var İyi günü var kötü günü var Onların daha iyi bir şekilde çalışması için Onlara Ben Sayın cumhurbaşkanına kadro istiyorum demesini isterdi. Hani döneminde laf yapmasını istemezdim

 

‘’CUMHURBAŞKANI ÇAYKUR ÇALIŞANLARINA KADRO VERECEĞİM demişti’’

Sayın Cumhurbaşkanımız bundan 2000'lerin zamanında daha Cumhurbaşkanı Başbakan olmadığı   muhalefet olduğu zamanlar ne demişti . ‘’Ben ÇAYKUR işçisini hak ettiği yere getireceğim. Bütün ÇAYKUR  çalışanlarına kadro vereceğim’’ Demek ki sen bulunduğun yer ile  çıktığın yer arasında dağlar kadar fark var.

 Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızdan şunu istiyoruz biz gerçekten geçinemiyoruz .

 

‘’SAYIN CUMHURBAŞKANI KADRO SÖZÜNÜN ARKASINDA DURSUN’’

Benim eşimin işleri kışın çok boş oluyor benim gibi bir sürü bir sürü arkadaşımız var eşlerinin işleri çalışmıyor.  Maalesef kışın da her yer kapalı oluyor.  Hem maddi olarak hem manevi olarak çocuklarımıza yetemiyoruz.  Bir dışarı çıktığımız zaman 300-400'den aşağı gelemiyoruz.  Çocuğumuz bizden bir şey istiyor alamayız  dediğimiz zaman çocuğumuz bu sefer bize agresif oluyor. Biz Onu terbiye edemiyoruz .  Bu sefer farklı şeylere yönelmeye çalışıyoruz ama bizim kazancımız olsa bizim   belli bir gelirimiz olsa veya ileride çocuğumuza bırakacak bir mirasımız olmasını istemez miyiz.  Siz de bizi görüyorsanız Sayın cumhurbaşkanının lütfen ÇAYKUR  çalışanlara kadro ve herkes hangi sözü vermişse lütfen arkasında dursun.

AdminAdmin

YORUMLAR
Üzülüyorum 1 yıl önce
Ablamiz için üzülüyorum birilerinin gazına gelmiş kulaktan duyma laflarla bişe yaptığını sanıyor.. Ah abla ah
Rize Haberleri Rize Haberl takipdeyiz