Halk 53
HV
26 NİSAN Cuma 02:31

 ERBAKAN HOCA OLSA MİLLET İTTİFAKINA KATILIRDI

Millet İttifakı CHP Rize milletvekili adayı Muhammet Yıldız :"Ben inanıyorum Erbakan hocam olsaydı şu anki bu ortamda olurdu’’dedi.

RİZE
Giriş Tarihi : 28-04-2023 15:29   Güncelleme : 28-04-2023 16:14
 ERBAKAN HOCA OLSA  MİLLET İTTİFAKINA KATILIRDI

Millet İttifakı Rize CHP milletvekili adayı Saadet Partili Muhammed Yıldız Necmettin Erbakan olsa bugün hangi ittifaka katılırdı sorusuna:’’ Fatih Bey'in(Erbakan)  Cumhur  İttifakı'na katılmadan iki gün önceki konuşmaları bizim burada doğru yerde olduğumuzu referansı olsun. Karşı tarafın söylemi  bize referans olmuş olsun diyelim. Ben inanıyorum Erbakan hocam olsaydı şu anki bu ortamda olurdu.’’ dedi.


 Yıldız yaptığı açıklamada: ’’Erbakan hoca olsaydı bu ittifakın içerisinde yer alır mıydı diye soruluyor. Milli Görüş tabanı tamamen istişare üzerine kurulu . Temel Bey ön plana çıkartılıp işte eşi üzerinde farklılaştırma farklı bir ortama çekilmeye çalışılıyor sanki bu birleşme sadece Temel Beyin kendi fikriymiş gibi  atılıyor ortaya bu tamamen yanlıştır.’’ dedi.

‘’ MİLLİ GÖRÜŞ CHP İLE DESTANLARA İMZA ATTI’’

1974 yılında CHP MSP koalisyonunu hatırlatan Yıldız: ‘’Erbakan hocanın 40-50 yıllık dava arkadaşları bugün Saadet partisinde yüksek istişare kurulundalar  ve ortaklaşa karar alıyorlar. Geçmişte  74 yılında ilk Milli Görüş,  Cumhuriyet Halk Partisi ile iktidar olmuştur ve bu ülkede destanlaşan konuları imza atmıştır. 89'da aynen bugünkü mevzuyu anlatan yani altılı masayı anlatan bir konuşması var o gün Erbakan Hocam çok çalışmıştır ama yapamadı bunu bir araya getiremedi farklılıklar oluştu.  Rabbim nasip etti.’’ dedi.

‘’FATİH ERBAKAN MİLLET İTTİFAKI’NA KATILMADAN 2 GÜN ÖNCE’’

Fatih Erbakan’ın Cumhur İttifakı’na katılmadan önceki açıklamalarını hatırlatan Yıldız:’’ Şimdi biz  birileriyle düşman değiliz sıkıntılar var sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz.  Bu platformda olup da biz bu sıkıntıları çözme noktasında ne kadar bir katkımız olur onun çabasını veriyoruz ve samimiyetimle  Fatih Bey'in(Erbakan)  Cumhur  İttifakı'na katılmadan iki gün önceki konuşmaları bizim burada doğru yerde olduğumuzu referansı olsun. Karşı tarafın söylemi  bize referans olmuş olsun diyelim. Ben inanıyorum Erbakan hocam olsaydı şu anki bu ortamda olurdu.’’ dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl