Halk 53
HV
25 NİSAN Perşembe 22:42

Eskenci Destanı Kitaplaştırıldı

RİZE
Giriş Tarihi : 11-01-2023 11:12   Güncelleme : 11-01-2023 11:16
Eskenci Destanı Kitaplaştırıldı

Kentimizde uzun yıllar öğretmenlik yapan Asuman Fazlıoğlu’nun yazdığı ‘’Eskenci Destanı’’ kitabı geçtiğimiz günlerde yayımlanarak raflarda ki yerini aldı.  

Kentimizde uzun yıllar öğretmenlik yapıp emekli olduktan sonra ekoloji mücadelesine katkı sunan Asuman Fazlıoğlu’nun yazdığı kitap ‘’Eskenci Destanı’’ geçtiğimiz günlerde yayımlanarak raflarda ki yerini aldı. Karina yayınları tarafından yayınlanan kitapta Fazlıoğlu;  Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan ve koruma altında tutulan İşkencedere Vadisi'nde yapımı devam eden taş ocağına karşı bölge halkının verdiği mücadeleyi anlatıyor.  

Ne Olmuştu?  

Cengiz Holding’in iştiraklerinden olan Cengiz İnşaat tarafından İşkencedere Vadisi'ne yapılmak istenen taş ocağına karşı yerel halk, vadinin ekolojik sistemine zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkmış 26 Mart 2021 tarihinden itibaren çadırlar kurarak yaşam alanlarına sahip çıkmaya çalışmıştı.  

‘’İnsan kendini doğanın üstünde görmemeli’’ 

Asuman Fazlıoğlu’nun Eskenci direnişçilerine armağan ettiği kitabın tanıtım yazısı ise şöyle ‘’ İnsan kendini doğanın üstünde görmemeli, doğayla uyum sağladığımızda daha mutlu olabiliriz. Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı için mücadele etmek, çocuklara yaşanabilir bir çevre bırakmak, içilebilir su bırakmak, ekilebilir toprak bırakmak; yaşam döngüsünün devamı içi modern insanın sorumluluğu olmalıdır. Doğal kaynakları yok ederek kazanç sağlayan kapitalistler, dünyamız ve insanlık adına suç işlemektedir. DURDURMALIYIZ.’’

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl