Halk 53
HV
05 MAYIS Pazar 05:33

İYİ PARTİ RİZE’DEN BABACAN’IN RİZE’DEN SAYEMİZDE VEKİL ÇIKARDINIZ AÇIKLAMASINA TEPKİ!

İYİ Parti Rize İl Başkanı Kürşat Hacısüleymanoğlu Ali Babacan’ın bir haber programında CHP’nin Rize’den 46 yıl sonra milletvekili çıkarmasının başarısına kendi partisini Rizeli vekili Hasan Karal’a bağlamasına tepki gösterdi.

RİZE
Giriş Tarihi : 19-08-2023 00:53
 İYİ PARTİ RİZE’DEN BABACAN’IN RİZE’DEN SAYEMİZDE VEKİL ÇIKARDINIZ AÇIKLAMASINA TEPKİ!

  DEVA Parti’si Genel Başkanı  Ali Babacan bir haber programında DEVA Parti’sinin Millet İttifakı ve daha çok CHP’ye siyasi katkıları adı altında Rize’yi de örneklendirdi. Babacan ortak adaylar ile girilen seçimlede CHP’nin 46 yıl sonra Rize’den milletvekili çıkarmasının formülünü daha önce Rize’de önemli siyasi görevlerde bulunan şimdinin DEVA Partisi İstanbul milletvekili Hasan Karal’a bağlaması İYİ Parti Rize’de tepki ile karşılandı.

2023 Rize milletvekili seçimlerinde 1. Sırada CHP’li aday, 2. Sırada İYİ Parti’li aday, 3. Sırada Saadet Parti’li aday yer alırken DEVA Partisi’nin başarının formülünü kendinde bulması İYİ Parti’yi kızdırdı.

‘’HASAN KARAL’IN DESTEĞİ OLDUĞU İÇİN CHP RİZE’DEN VEKİL KAZANDI’’

Ali Babacan katıldığı bir haber programında DEVA Partisi’nin CHP’ye katkılarını anlatırken Rize’yi örnek verdi. Babacan yaptığı konuşmada: ‘ ’ Rize’de CHP 46 yıldır milletvekili çıkaramıyordu. Kendi adayları(Tahsin Ocaklı) kazandı ama kendi adayları kazandıktan sonraki ilk açıklaması ne oldu. Bizim Hasan Karal Rizeli arkadaşımız İstanbul’dan milletvekili. Hasan Karal’ın desteği olduğu için ben burayı kazandım dedi. Kaç kere konuşmasında söyledi.  Gidip orada bizim Hasan Karal’ın Rize’de CHP’nin adayının yanında görünmesi, yanında destek olması Rize’de CHP’nin 46 yıl sonra milletvekili çıkarmasına büyük destek verdi’’ dedi


‘’ONLARCA CÜMLEYİ PAYLAŞMAKTAN ŞİMDİLİK İMTİNA EDİYORUZ’’

İYİ Parti Rize İl Başkanı Kürşad Hacısüleymanoğlu sosyal medyasında yaptığı paylaşımda’’ Başarının sahibi çoktur, başarısızlığın sahibi yoktur. Ali Babacan, “46 yıl sonra Chp Rize’de Hasan Karal sayesinde milletvekili çıkarmıştır.” Demiştir. Bu söylemi talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz. Söylenebilecek ve herkesçe bilinen onlarca cümleyi paylaşmaktan şimdilik imtina ediyoruz.’’ Dedi.

Başkan Hacısüleymanoğlu ‘’ Söylenebilecek ve herkesçe bilinen onlarca cümleyi paylaşmaktan şimdilik imtina ediyoruz.’’ Söylemiyle yakın bir zamanda Millet İttifakı’nda bazı taşların yerinden oynayacağının göstergesi.

İYİ Parti demokratik eşleştirişini yaparken 46 yıl sonra Rize’den vekil sahibi olan CHP Rize sessizliğini koruyor bu açıklamalar karşısında.

AdminAdmin

YORUMLAR