Halk 53
HV
29 NİSAN Pazartesi 01:57

MAVİ SU RİZE'YE GERİ DÖNDÜ! MAVİ SU ZEHİRLİ Mİ? ÖZEL HABER

Rize İkizdere Eskencidere’de taş ocağında dinamit patlamalarından sonra ortaya çıkan ‘’Mavi Su’’ geçtiğimiz günlerde Çayeli’nde bazı vatandaşların mutfak sularında görüldü.

RİZE
Giriş Tarihi : 20-02-2023 13:56   Güncelleme : 21-02-2023 15:29

2021 yılında İkizdere Eskencidere’de doğayı katlederek yapılan taş ocağı çalışmaları sırasında patlatılan dinamitler sonrası Eskencidereli yurttaşların mutfaklarında önce çamurlu su, daha sonra mavi su akmaya başlamıştı.

Eskencidereli köylüler konunun yetkililer tarafından araştırılmasını istemesine rağmen bir sonuca varılamadı.

ESKENCİDERE’DE PATLAYAN DİNAMİTLER ANDON’DA MAVİ SUYA MI SEBEP OLDU?
İkizdere Dernekler Federasyonu Çevre Komisyonu  Basın Sözcüsü Asuman Fazlıoğlu
Eskencidere’de taş ocağında taş çıkarmak için patlatılan dinamitlerin Rize ve ilçelerinin içme suyunu karşılayan  Andon İçme Suyu tesisine bir etki etmiş olabilir mi? Sorusunu  sorarak konuyu araştıracaklarını belirttiler.


MAVİ SU GERİ DÖNDÜ

Çayeli’nde yaşanan su sıkıntısı giderek büyürken vatandaşın kameralarına yansıyan görüntülerde mutfak sularından mavi su aktığı görüldü.

Bir vatandaş sosyal medya paylaşımında konuyu Çayeli Belediyesine sorduğunda aldığı cebap,: ‘’Klor olabilir istediğiniz yere verin’’ şeklin oldu.


Çayeli Belediyesi'ne ait olduğu iddia edilen ''MAVİ SU ve Su Sorunu'' hakkında vatandaş ile dialogları



MAVİ SU ZEHİRLİ Mİ?

İkizdere Dernekler Federasyonu Çevre Komisyonu Basın Sözcüsü Asuman Fazlıoğlu ''MAVİ SU'' hakkında yaptığı açıklamada: Eskenci vadisinde açIlan taş ocağında taş çıkartmak için patlatılan dinamitlerle köyümüzün suları mavi akmaya basladı. İlçe sağlık müdürlüğüne konuyu getirdik yaptıkları çalışmadan sonuç alamadık mavi su nasıl oluştu, kanserojen mi  bilmiyoruz bildiğimiz tek şey patlatmalarla ortaya çıktığı.

Şimdide aynı mavi su sorunu Çayeli'nde göründü. Bizdeki patlatmalar Çayeli'ndeki su varliğını bozdu aynı mavi su orada.

Hep bunu anlatmaya çalıştık doğayla uyumlu yaşamanın gelecek kuşaklara bırakılacak yaşanılabilir bir dünyanın önemini anlatmaya çalıştık. Yönetimde gözleri paradan başka bir şey görmeyenlere dinletemedik Çayeli'nde yaşayan, Kalkanderede yaşayan İkizderede'ki bir yıkımdan bir şekilde zarar görecektir. Bugün su yarın havası ormanları bozulacak...

Bilime ve doğaya saygısı olmayan toplumlar bedelini ağır öder.

Fay hatlarina şehirleri kuranlarla taş için ormanları yok edenler aynı kafa.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl