Halk 53
HV
29 NİSAN Pazartesi 23:38

MUHİTTİN BAYRAK: “TABAN YAŞ ÇAY FİYATI ASGARİ 25 tl OLMALIDIR.”

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak yaş çay fiyatı konusunda açıklama yaptı.

RİZE
Giriş Tarihi : 16-04-2024 23:14   Güncelleme : 16-04-2024 23:14
MUHİTTİN BAYRAK: “TABAN YAŞ ÇAY FİYATI ASGARİ 25 tl OLMALIDIR.”

Yaş çay alım sezonunun yaklaşmış olduğu son günlerde meraklara konu olan taban yaş çay kilo başı fiyatını belirleme uygulamasına odaların önerileri yanı sıra Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak Yaptığı yazılı açıklamada Yaş çay kg başına fiyatının hemen açıklanmasını istedi.
Bayrak :
Rize ticaret odası 2024 yaş çay kilogram maliyet bedelinin 16. 99 olarak duyurdu. Açıklamada çapalama, gübre bedeli, Budama, temizlik, alet - magzeme gideri, işçi maliyeti, taşıma ve diğer giderler olmak üzere 1kilo yaş çay maliyeti 16. 99tl olduğunu kaydetti. Bu maliyetlerin ortada olması nedeniyle 25 tl'den düşük değer verilmesi kabul edilemez bir durumdur. 
Çay müstahsilini iki arada bir derede bırakmanın mevcut durumu daha kötü hale getireceğini belirten Bayrak:
Mevcut gübre fiyatları cep yakıyor, vatandaşın kafası karmakarışık durumda kara kara düşünüyor, hesap yapıyor altından çıkamıyor. Müstahsil yaş çay kg başına fiyat açıklanmasını dört gözle bekliyor. Sevgili hemşerilerimin altından kalkamadıkları hesap hepimizin malumudur ki şöyle anlatılabilir; gübrenin ton başına verdiğimiz ücreti geri alabilecek miyiz ya da bu sezon el ele baş başa durumu oluşturulup bize sadece yaptığımız hamallık mı kalır.” 
Yaş çay fiyatı açıklanmadan ben gübre almayacağım sizde almayın önerisi ile kendisinin de bir çay müstahsili olarak yaşadığı çıkmazı ifade eden Memleket Partisi Rize İl Başkanı Bayrak açıklamasına devam etti:
Sevgili hemşerilerim ben bir siyasi partinin il başkanı olmama rağmen aynı zamanda üreticiyim. Ben kendi çayını kendi toplayan, sizinle bu anlamda aynı kaderi yaşayan bir muhtasilim. Sizin düşündüklerinizin, altından kalkamadığınız hesapların bende altında kalkamıyorum. Uzun lafın kısası ben yaş çay fiyatı açıklanmadan gübre almayacağım sizde almayın, dere görünmeden paça sıvanmaz.”
“ÇAYDA 15 TL İYİDİR ALGISI YARATILIYOR”
Rize’de bazı kesimler bilinçli olarak yaş çay kilo başına fiyatın 15 TL olması,15TL verilmesinin yeterli olduğunu, 15 TL verseler iyidir algısı yaratıldıgına şahit oluyoruz bu söylemlere kanmamalıyız. Çünkü bu algıyı kıramazsak Rizeli 15tl’ye razı imajı verilir ki bu yine mağduriyet yaratır. Her şeyin % 200 zamlandığı bir ortamda çayın 15 TL olması kabul edilemez. Yaş çay kilo başına fiyatın en asgari 25 TL olmalıdır ve biran önce fiyatın açıklanması gerekmektedir.” Diyerek sözlerini noktaladı.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl