Pazar Belediyesinin Rize-Artvin havalimanına kestiği su faturası pes dedirtti. Belediyenin su tonajına yaptığı faiş zam tepkilere neden oldu.
Doğancan İLEK
7-8 bin lira gelen su faturası meclis kararı ile düzenlenerek suyun tonajına yüksek bir artış yaparaka 200 bin TL'YE yaklaştı.
TÜRKİYE'NİN EN PAHALI SUYUNU RİZE-ARTVİN HAVALİMANI KULLANIYOR
Türkiye'de emsaline rastlanmayan bir şekilde Rize Artvin Havalimanına suyun tonajı 64 TL'den veriliyor. Pazar Belediyesinin aldığı meclis kararıyla havalimanının su bedeli aylık 200 bin TL'ye yaklaştı. Yaz ayının gelmesiyle bu fiyatın artması bekleniyor.
HAVALİMANI YETKİLİLERİ TEPKİLİ
Edinilen bilgiye göre Rize Artvin havalimanı yetkilileri su fiyatına faiş zammın ardından Pazar Belediyesine itiraz etti. Ancak Belediye itirazı kabul etmedi. Havalimanı yetkilileri Havalimanının devlet kurumu olduğunu bu nedenle kendilerine kesilen sı faturası bedelinin devlet kurumlarına belirlenen fiyat üzerinden su faturası bedelinin çıkartılmasını talep etti. Talep doğrultusunda Pazar Belediyesine dilekçe yazıldı.
İTİRAZ REDDEDİLDİ
Havalimanı yetkililerinin itiraz dilekçesinin ardından Pazar Belediyesi Meclisi toplandı. Pazar Belediyesi meclisi havalimanının verdiği dilekçeyi görüştü. CHP ve AKP'li meclis üyeleri itiraz dilekçesini ret etti. Belediye meclisinden çıkan kararın ardından Havalimanı yetkililerinin karara itiraz etmesi bekleniyor.
İŞTE ALINAN MECLİS KARARI VE GEREKÇESİ
Tarifenin ticarethane adı altında düzenlendiğini belirten meclis kararında hiç bir ticaret hanenin suyun metre küpüne 64 lira vermediği de görüldü.
“HAVAALANI HASTANE VEYA BAŞKA BİR DEVLET KURULUŞU GİBİ DEĞİLDİ”
Pazar belediyesi meclisinin aldığı kararı değerlendiren CHP Pazar ilçe başkanı Kazım Balta konuyla ilgili şunları söyledi.
“Bizim 4 belediye meclis üyesi arkadaşımızla grup kararı aldık çünkü, Rize Artvin havaalanı, bir hastane, bir valilik, bir sağlık ocağı gibi değildir. Burada oto park parası, iş yeri kiraları vs. çok pahalı bir su bir simit piyasa değerinin çok çok üzerinde yani burada bir ticaret anlayışı söz konusudur. Belediye mali işler müdürlüğü buradaki durum değerlendirir ve fiyat belirleme yetkisi olan belediye meclisine sunar. Belediye meclisi de bu tespite göre karar alır ve meclis idari işlerin önerdiği bir metre küp fiyatı 64 TL rakamını uygun bulmuş ve onaylamıştır.
Havaalanı yetkililerinin suyun pahalı olduğunu dair itirazları olabilir bu normal bir durumdur ancak havaalanına bir iş yeri veya sıradan bir ticarethane muamelesi yapmamız mümkün değildi. Dolayısıyla Pazar belediyemizin aldığı bu kararı bizlerde CHP meclis üyeleri olarak yerinde bulduk. Zaten Belediyelerin gelirleri oldukça kısıtlı siz burada ticarethane gibi faaliyet yürütüyorsunuz bunun bir bedeli tabii ki olacaktır”