Halk 53
HV
27 NİSAN Cumartesi 04:55

Rize Ata’sına Cumhuriyet için söz verdi

RİZE
Giriş Tarihi : 10-11-2022 17:16   Güncelleme : 10-11-2022 17:23

 ‘'TÜRK BÜYÜĞÜ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANMAK İÇİN BURADAYIZ’’

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ebediyete intikalinin 84. yılında Rize'de düzenlenen törende yapılan konuşmada:‘’Türk büyüğü  Mustafa Kemal Atatürk'ü anma için buradayız.  Atamızın en büyük emaneti olan  Türkiye Cumhuriyet’ine sahip çıkacağımıza söz vererek onu bu ölüm yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz’’ denildi.

Törene Vali Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Nebi Gümüş, Baro Başkanı Ümit Peçe, Vali Yardımcıları; Gülhani Ozan Sarı ve Sedat Sezik, Ömer Faruk Duman, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Güngör, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensupları, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çeber ve Belediye Başkanı Metin’in Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından Atatürk'ün yaşamını yitirdiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla sirenlerle birlikte trafikte seyreden araçlar ile sokak ve caddelerdeki insanlar durarak saygı duruşunda bulundu.

Çelenk sunma Töreni, Rize Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl