Halk 53
HV
29 NİSAN Pazartesi 11:59

Rize Belediyesi Yerel Basına Dokunma

Başkan Bayrak,'' Rize belediyesi kendini eleştiren bazı yerel basın sitelerini cezalandırarak basın grubundan çıkarmış!Rize belediyesinin yetkililerine sesleniyorum! derhal bu sansürü kaldırın sizi övenlere gösterdiğiniz saygıyı sizi eleştirenlerede gösterin'' dedi.

RİZE
Giriş Tarihi : 02-03-2023 16:07   Güncelleme : 02-03-2023 16:15
Rize Belediyesi Yerel Basına Dokunma

 Rize Belediyesinin basın grubundan eleştirel haber yapan gazetecileri atmasına ilk tepki Memleket Parti Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak’tan geldi.

Başkan Bayrak yaptığı açıkalamada:’’Basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlandığı; haber yaptığı için cezalandırılanların; baskının, sansürün ülkesi Türkiye’de Yerel basın demokrasimizin vazgeçilmezi, hatta güvencesidir. Sahip çıkmalıyız ve desteklemeliyiz.

Yerel yönetimlerin baskısı

Yerel basın organlarının en büyük sorunu, kamu ve belediye yönetimlerinin baskısı altında olmaları, yaşamaları için basın ilan kurumunun ilanlarının ‘hayati’ önemde olması ve dolayısıyla ‘her an bu ilanları keserim’ diyebilen bir devlete karşı bağımsız durumda olamamaları, hatta memnun etme amaçlı yayın yapma durumunda kalmaları bizleri üzmektedir.

"RİZE BELEDİYESİ ELEŞTİRİLERE KAPALIMI"

Rize belediyesi kendini eleştiren bazı yerel basın sitelerini cezalandırarak basın grubundan çıkarmış!

Rize belediyesinin yetkililerine sesleniyorum! derhal bu sansürü kaldırın sizi övenlere gösterdiğiniz saygıyı sizi eleştirenlerede gösterin. Rize'li vatandaş belediye de neler olup bittiğini sadece sizleri övenlerden degil yanlışlarınızla sizleri eleştirenlerden de takip etmek istiyor. Bu yanlışınızdan geri dönün! Belediye kamu malıdır ve vatandaşın vergileriyle hizmet vermektedir. Kafanıza göre basına ayar veremezsiniz.'' dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl