Halk 53
HV
29 NİSAN Pazartesi 16:08

Rize Dolmuşları Çayeli’ne AK Parti’li Meclis Üyeleri Yüzünden Giremiyor!

 Rize Çayeli arası dolmuşların Çayeli merkeze giremeyip vatandaşları 2. Bir dolmuşa mecbur etmesi konusunda Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi bu kararın önceki dönemden kaldığını belirterek belediye meclisinde Ak Parti’li üyelerin çoğunluğundan bu konuyu belediye meclisine getiremediklerinin altını çizdi.

RİZE
Giriş Tarihi : 10-02-2024 10:20   Güncelleme : 10-02-2024 10:29

Rize Dolmuşları Çayeli'ne girmeden belirlenen noktada yolcuları bırakıyor. Çayeli ilçe merkezine girmek için 2. bir dolmuşa binmek zorundasınız. Bu durum ekonomik ve zaman mağduriyetine sebebiyet veriyor. Belli saatler sonrası Çayeli için 2. dolmuşlar olmadığı konusunda söylemler bulunmakta. MHP Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi bu durumun önceki belediyeden kaldığını ifade ederek meclis çoğunluğu olan Ak Parti'li üyeleri gösterdi.

Daha önce Çayeli Belediye Meclisi’nde MHP ve Ak Parti’li üyeler arasındaki tartışmalar kamuoyunun gündeminde yer ederken dolmuş konusununda da bu tartışmalara tekrar sebebiyet vermemek için meclis gündemine getirilmemesi Cumhur İttifakı içerisinde AK Parti ve MHP’nin ne kadar uzlaşı içerisinde olup olmadıklarının en somut göstergelerinden bir tanesidir.

MHP Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi,’’Rize'de de olduğu gibi bu tarz düzenlemeler Türkiye'nin her yerinde kanunla mevzuatla yönetmelikle bir de belediyenin almış olduğu meclis kararlarıyla yürütülüyor. Yeni dönemde bizim almış olduğumuz Çayeli şehir içi dolmuşları ve Rize Çayeli arası şehirlerarası dolmuşlar için herhangi  bir karar yok. Önceki kararların uygulamaları.   Bu konularda da minibüsçülerin kendi aralarında sürekli tartışmalar çıkıyor.  Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi yine Rize'de de bu uygulamaları uygulamak istemeyen kazancını artırmak isteyen başkasının müşterisine gözü olan tamahı olan minibüsçüler oluyor. Hepsi için bunu söyleyemeyiz. Bu problem aslında var olan mevcut daha önceki kararların uygulamasıdır. Herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Dediğim gibi bazı kişisel 
uygulamalar vardı onlar sadece ortadan kaldırılmıştır onlar da kendilerinin arzusuyla olmuştur. Önümüzdeki dönemde Çayeli Belediyesi bu konularla ilgili yine kanun mevzuat ve yönetmelik çerçevesinde kararlar oluşacak meclis çoğunluğuyla birlikte yeni kararlar alabilir. Mecliste alacağımız kararlar konusunda sayısal çoğunluğa sahip olmadığımız için girmiyoruz yani yeni kararlara çünkü girdiğimiz bu tarz kararlar hep tartışmaya sebebiyet veriyor ve biz de Belediye Meclisini internet üzerinden şeffaf bir şekilde herkese izlettiğimiz için bu kavgalar sizlerin de zaman zaman  önüne düşüyor.  Bunlar da ittifak açısından hoş görüntüler oluşturmuyor. İnşallah önümüzdeki süreçte hemşerilerimiz  bize Çayeli’nde Belediye Meclisinin de çoğunluğunu Belediye Başkanlığı gibi birlikte verirlerse daha radikal kararları milletimizin lehinde alacağımızdan emin olabilirsiniz. Şu andaki uygulama daha önceki belediye başkanları döneminde alınmış meclis kararlarının uygulaması yeni bir şey yok. Ben de tasvip etmiyorum.'' dedi.

 

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl