Halk 53
HV
01 MAYIS Çarşamba 19:57

Rize İkizdere'de bir acayip yol hikayesi hayırsever yol yapıyor AK Parti fotoğraf veriyor

Rize’nin İkizdere İlçesinin Güneyce Beldesindeki Varda Yaylası’nın yol çalışmalarını üstlenen hayırsever iş adamının emeklerini üstlenmeye çalışan AK Parti İl Genel Meclis üyesi, AK Parti ilçe Başkanı ve beraberindeki heyetin tutumları tepki çekti

RİZE
Giriş Tarihi : 08-10-2022 12:57   Güncelleme : 08-10-2022 14:22

İsmini vermek istemeyen hayırsever bir iş adamı  İkizdere Varda Yayla’sı yol masraflarını üstlenerek yol inşaatını Tayyip Akyıldız’ın sahibi olduğu yüklenici firmaya vermesi sonucu yol çalışmaları başlamıştı.

  Varda Yaylası yol çalışmalarını kendine mal etmeye çalışan AK Parti İl Genel Meclis üyesi, AK Parti ilçe Başkanı ve beraberindeki heyetin bölgede fotoğraf verip :’’ Yol bakım onarım ve beton kaplama çalışmasını yerinde incelediler’’ paylaşımı yol inşaatında çalışanlar tarafından tepkiyle karşılanarak: ‘’Tayyip Erdoğan’ın yönlendirmiş olduğu kamu kurumlarında müdür, kaymakam yetkili insanlar bir hayırsever adam kadar olamıyorlar’’ denildi.

“Biz Yabancı Olarak Burada Yol Yapımıyla İlgileniyoruz”

Yol inşaatında çalışan Operatör Muharrem Bey,  “Biz burada yol yapımıyla ilgileniyoruz. Beton ve hafriyat çekiyoruz. Biz burada yabancı olarak hizmet etmeye, yolu iyileştirmeye çalışıyoruz ama ne buranın yerlisi ne de devletimizin kamu kurumları bize hiç yardımcı olmuyor.  Biz malzemeyi kendi araçlarımızla götürüyoruz, kendi ellerimizle küreklerle yollara hafriyat döküyoruz. Fakat Özel İdare bize bir kepçe verip de burayı düzelmemizde yardımcı olmuyor.” Dedi.

‘’Medyada Varlar Yardımda Yoklar’’

 Operatör Muharrem Bey Burada kaymakam geldiği zaman kaymakamın yanında yaverleri geldiği zaman yolu devlet gelip yapıyor, medyaya yansıtıyor. Ama yardıma sıra gelince, hiçbir Allah’ın kulu, özel idare olsun, kara yolları olsun, belediyesi olsun, hiçbir yardım yok. Yolu kendin de görüyorsun, ne şekilde olduğunu."

Bu Yolda Çalışırken Birçok Tehlikeyle Burun Buruna Geliyorlar

Operatör Muharrem Bey bu yolda çalışma yaparken iş arkadaşlarıyla yaşadıkları korku ve tehlikeli dolu anlardan bahsetti. “Arabalarımız hasar görüyor. Yollar kayıyor, aracın başı bir tarafa kendisi bir tarafa gidiyor. Can güvenliğimiz yok. Araç bir kayarsa eğer, ya kendini bir şekilde arabanın dışına atıp canını kurtaracaksın ya da malınla beraber uçurumdan yuvarlanacaksın. “

“Yoldaki taşları hep ellerimizle küreklerle açıyoruz, yoldaki çukurlara da kendi ellerimizle hafriyat döküyoruz. Hayırsever iş adamı Tayyip Akyıldız, burada işlerin yürümesi için masraflarını kendi cebinden karşılayarak kepçe tuttu. Biz bu kepçe yardımıyla malzemeleri problemli alanlara götürüyoruz. Götürüyoruz ki Özel İdare’nin işi de kolay olsun, malzeme serebilsin. “

‘’Özel İdare Operatörü Avanta Lazım ‘’

Operatör Muharrem Bey, Özel İdare’den gelen operatör hakkında şunlardan söz etti: “Ama Özel İdare buraya geldiği zaman, ben burada çalışamam diyor. Soruyoruz, neden çalışamazmışsın diyoruz; Çalışmam önce avanta almam lazım diyor. Sonra da kazandığı parayı çoluk çocuğuna yediriyor.”

“Özel İdare’de İş Denetimi Yapılmıyor!”

İş denetiminden de şikayet eden Muharrem Bey  “Özel İdare’nin kepçesi arada buraya geliyor. Hiçbir şey yapmadan geri dönüyor. Ben şunu merak ediyorum, Özel İdare’nin Sayın müdürü bu operatöre işini bitirip bitirmediğini sormuyor mu? İş denetimi yapmıyor mu? Çalışmaya gittiğin yeri neden bitirip gelmedin diye sormuyor mu? İş denetimi yapıldığını asla düşünmüyorum. Yapılsa şu yolun hali böyle mi olur?” dedi.

Yetkililerden taleplerini dile getiren Muharrem Bey isteklerini şöyle sıraladı: Bu yolların halini yetkili kişiler de biliyordur. Kaymakam da Özel İdare Müdürü de. Bizim tek istediğimiz bize bir makine bıraksınlar. Hayırsever Tayyip Akyıldız, böyle bir araç tahsis edilmesi halinde mazotunu bizzat kendi cebimden vereceğim dedi. Buna rağmen, makineyi burada bırakmayı bırakın, bize göndermiyorlar bile. Erdoğan’ın atadığı kişiler, bir hayırsever kadar yürekli olamıyor. Tayyip Akyıldız buraya trilyonlar yatırıyor…”

Varda Yaylası Doğal Bir Güzelliğe Ev Sahipliği Yapıyor

Operatör Muharrem Bey, Varda Yaylası’nın güzelliklerinden de bahsetmeyi ihmal etmedi.  “Burası aslında çok güzel bir yer, sis kalktığı zaman Kıble Dağı’nı, denizi görebiliyorsun…” dedi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl