Halk 53
HV
29 MART Cuma 11:10

Rize’de Kur’an öğrenme seferberliği

Kur’an ayı Ramazan’ın habercisi mübarek üç aylarda Rize Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim’i öğrenme seferberliği başlatıldı.

RİZE
Giriş Tarihi : 25-01-2023 17:01   Güncelleme : 25-01-2023 17:03
Rize’de Kur’an öğrenme seferberliği

Kur’an ayı Ramazan’ın habercisi mübarek üç aylarda Rize Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim’i öğrenme seferberliği başlatıldı.

Vatandaşlarımızla buluşmak, Kur’an okumayı bilmeyenlerle birebir ilgilenerek onlara Kur’an-ı Kerim’i öğretmek, okumada hataları olanları düzeltmek ve temel dini bilgilerle donatarak mübarek üç ayları en iyi şekilde değerlendirmek maksadıyla başlatılan Kur’an öğrenme programına başvurular başladı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı program hakkında yaptığı açıklamada, Kur’an’ı öğretmenin, öğrenmenin, okumanın ve O’nun hayat veren mesajlarını her zaman canlı tutmanın önemine değinerek “Rahmet ve mağfiretin üzerimize bol bol indiği mübarek üç aylarda, İlahi kelamı bilmeyen hiç kimse kalmasın, onun nuru her yere yayılsın düşüncesiyle ilimizde bir çalışma başlattık. ‘Kur’an ayı Ramazan’a Kur’an’ı öğrenerek girelim’ sloganıyla camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda başlattığımız Kur’an öğrenme seferberliği için görevlilerimiz hazır. ‘Sizin en hayırlılarınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ hadisi şerifinin muhatabı olan ümmetin Kur’an’dan mahrum kalmaması için Kur’an öğrenmek isteyenleri bekliyoruz. Mübarek üç ayları fırsat bilerek en iyi şekilde değerlendirmeye gayret gösterelim, özellikle bu program sayesinde Recep ve Şaban aylarında Kur’an okumayı öğrenerek Ramazan ayında okunan mukabeleleri hem bizzat takip etme hem de kendimiz okuma fırsatını yakalayalım.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Çakmakçı, “Yetişkinlere yönelik düzenlediğimiz program kapsamında erkekler için camilerimizde İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlarımız tarafından, kadınlar için de kız Kur’an kurslarımızda Kur’an Kursu Öğreticilerimiz tarafından eğitim verilecek. Kurs olmayan mahalle ve köylerimizde ise müracaat durumuna göre ihtiyaç odaklı kurs açarak Kur’an öğrenme seferberliğini sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızın bu anlamlı çalışmamıza müracaat etmelerini bekliyoruz’’ dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl takipdeyiz