Halk 53
HV
08 MAYIS Çarşamba 15:10

Rize'deki Muhalefet Partileri Neden Bu Kadar Kötü ve Beceriksiz?

Rize’de onca sorun varken Kara Lahana Yemeğinin gündem olmasından sonra Muhalefet Partilerinin yerel konularda siyasi becerisizkliği bir kez daha gün yüzüne çıktı. Sosyal Medya’da vatandaşlara muhalefet partilerini sorunca bir yorum beni çok güldürdü ağlatarak,’’ İKTİDARDAN BİR TIK DAHA İYİLER’’

RİZE
Giriş Tarihi : 01-01-2024 18:54   Güncelleme : 01-01-2024 19:27
Rize'deki Muhalefet Partileri Neden Bu Kadar Kötü ve Beceriksiz?

Muhalefet sadece iktidarı eleştiriyor, bu günde biz muhalefeti eleştireceğiz. Muhalefet sadece iktidara yanlış demek değil doğruyu da gösterip halkın sorunlarını sürekli gündemde tutmaktır. Oysa Rize’de muhalefet partileri sadece genel merkezden gelen ortak bildirileri paylaşmaktan öteye gitmiyor.

Muhalefet partilerinde bulunan genç ruhlu, iyi şeyler yapmaya çalışan güzel insanları tenzih ediyorum. Sizler güzel insanlarsınız ve iyi ki varsınız!

Öncelikle takipçilerimizin Muhalefetten memnun musunuz? Sorusuna verdiği yanıtları paylaşalım.
Favori yorumum’’İktidardan bir tık daha iyiler’’
+ İktidar partisi muhalefet gibi davranırken muhalefet partileri birbirini yiyorlar
+Kesinlikle yetersiz. Yıllar sonra bir milletvekili ve merkezde 1 meclis üyesi kazandı ama yetersiz.
+Rize’de garanti oy potansiyeli gördüklerinden ötürü Rize’nin sorunlarını göz ardı ediyorlar.
+İYİ Parti hiçte adı gibi İYİ değil çok kötü halkın derdin dinlemekten aciz
+Yılbaşı ve seçimden sonra iktidarın yapacağı vergi ve diğer zamlar hakkında soru sorulsa daha doğru.
+Tabii ki de hayır.
+Hiç ilgi yok yeterli çalışma yok.

+Halka ulaşamıyorlar. Basın açıklamasından ziyade görsel yollarla halka ulaşmalı. Bilboard…
+Muhalefetlik yapamazsın at gözlüğü takılı
+Muhalefet daha baskın olmalı halkın hakkını aramalı her ne olursa olsun.

+Daha çok seslerini duyurmaları gerekirse ev ev gezip anlatmaları dürüst yalansız atmadan yapabileceklerini anlatmaları gençlere yerlerini bırakmaları beni CHP den başkası ilgilendirmiyor onları deyıl dinlemek görmek bile istemiyorum yazacak okadar çok şey varki ben 63yaşında gözleri az gören birisinin onjn için çok doluyum ama yazamıyorum

CHP- ANA MUHALEFET

 CHP Rize nasıl bir yer biliyor musunuz? İl başkanı etrafında pasifize karakterlerin bir araya gelip sürekli kendilerini harika gören fosilleşmiş yüzlerin kendi içinde dönemeçli görev değişikliği yapan ortaçağ krallığını andıran bir parti. Neden mi böyle konuşuyorum; İl başkanı hariç partideki kimsenin yerel siyaset yapıp bir basın demeci dahi veremediği adeta nefes alırken ‘’ nefesimi vereyim mi’’ başkanım dedikleri bir yer. Zamanda yolculuk ile Feodal döneme gidemeyiz ama CHP Rize’yi ziyaret edebilirsiniz. Çok yaşa kralım! CHP Rize için ileride ayrı bir yazı düşünüyorum yoksa 1 paragraf haksızlık olur :)

İYİ PARTİ

Rize’de yerel siyaset yapmayıp son dönemlerde partideki dağılmalardan sonra Instagramda Türkçü müzikler ile fotoğraf paylaşan aklıma ergen triplerini getiren bir parti. Kardeşim siz gerçekten İYİ Misiniz?

SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi çok ilginç bir parti; aynı görüşleri paylaşmıyorum ama basın toplantılarına gittiğimde etrafımı  herkesin saygılı, şık giyime sahip insanlar tarafından selamlar ile karşılaşıyorum. Sağ muhafazakar parti diye bazı kesimlerde ön yargı olmasına rağmen gerçekten yerel siyaset yapıyorlar. Sadece gördüğüm şu siyasetleri halka ulaşmıyor. Kapalı tarikat gibi birey birey katılım ile hareket ediyorlar ama diğerlerine göre çimento gibi sağlamlar.

DEMOKRAT PARTİ

 

İl Başkanı mikrofon ile konuşmayı çok sever ama CHP organizasyonlarında genelde ona mikrofon kalmaz veya program sonu kendini çekecek birini bulursa konuşur. Tek kişilik partilerden bir tanesi.
 

DEVA  ve GELECEK PARTİSİ

Deva Partisi yeni kurulmasına rağmen yarına yatırım diye güzel bir il binasına sahip bir parti. Gelecek Partisi’de öyle ama hangisinin il binası daha iyi şu an kara veremedim. Aklımda yer edinecek başka bir siyasetleri olmadığı için il binaları dikkatimi çekti her iki partinin.


DEVA PARTİSİ

İl bina malzemelerini tebrik ettikten sonra konumuza dönelim. DEVA Partisi 40 yılda bir basın toplantısı yapan aslında katılımcılarının fena konuşmadığı bir parti. Tabii ki yerel siyasetleri yok genel merkezden gelen broşürleri okuyup dağıtıyorlar. Bir basın grupları var adında ‘’Rize’’ olan ama Rize ile ilgili 28 Mayıs seçimleri sonrası hiçbir paylaşımı yok ne mi var? Sadece Deva Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Karal’ın ulusal siyasetteki demeçleri, evet basın gurubuna tekrar tekrar baktım böyleler. Deva Partisi Rize Basın Grubunun adı DEVA Hasan Karal Basın grubu olarak değişmeli


GELECEK PARTİSİ

Gelekce Partisi Deva’dan bile kötü, il başkanı bir  YouTube programına çıkıyor ama Rize’de yerel ulusal basın ile tek ilişkisi bulunduğu ortamda selam vermek. Gelecek Partisi Rize Basın grubu yöneticisi bile grupta yok. Bu yazıyı yazmak için bakmıştım bende çıkayım bari :). Deva Rize’de nasıl Hasan Karal ana kolonsa Gelecek Rize’de de Çayeli’li Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci ana kolon. Bina kolanları ne kadar sağlam olsa da binada oturan kimse kalmayınca bir önemi de kalmıyor :)


MEMLEKET PARTİSİ

Memleket Partisi meclisten yardım almayan kendi yağında kavrulan bir parti. Sadece gazetecilerin dikkatli okuyucuların bilebileceği bir durum şu kendi basın gurubundan en çok Rize sorunlarını paylaşan parti.
Eski CHP’li olan Muhittin Bayrak siyaseti biliyor ama tabii ki teşkilat vs yok. Tek kişi fakat eleştiren, okuyan, paylaşan bir partinin il başkanı.


ZAFER PARTİSİ

Zafer Partisi Rize’de alternatif arayan daha çok Milliyetçi- Türkçü gençlerin bir araya geldiği meclisten yardım almayan kendi yağında kavrulan bir parti. Parti mensuplarının çoğu veya yöneticileri ilk defa siyaset ile tanıştıkları için amatör ruh ile hareket eden genç enerji diyorum ben.

Memleket ve Zafer Meclisten yardım almıyor. Ne belediye ne vekilleri var ben ne diyebilirim ki. İnanan insanların bir araya geldiği belki ileride Türkiye siyasetinde benim eleştirebileceğim konuma gelebilecek olan partiler.

Evet Siyasi Partilere cevap hakkı her zaman açıktır. Yapmadıkları muhalefeti bana yapabilirler!

AdminAdmin

YORUMLAR
Kalcıoğlu 4 ay önce
Sayin vekil, sizi halka sordulardami vekil adayliğiniz kabul oldu hayrola.