Halk 53
HV
03 MAYIS Cuma 15:05

Rizeli esnaf dükkanını köpeklere açtı

Rize’nin Ardeşen ilçesinde esnaflık yapan Ali Altın, 6 sokak köpeğine dükkanını açtı. İstedikleri zaman işyerine girip çıkan köpeklere müşteriler de alıştı.

RİZE
Giriş Tarihi : 25-06-2023 08:09
Rizeli esnaf dükkanını köpeklere açtı

HABER: NECO YARICI

Ardeşenli esnaf Ali Altın, müzik aletleri satışı yaptığı dükkanını sokak köpeklerine açarak herkese örnek oluyor. Ali Altın, önceleri dükkan önünde beslediği köpekler zaman içerisinde işyerinin içine girmeye başlayınca müdahale etmedi. Yaklaşık 2 yıldır 6 sokak köpeğini işyerinde barındıran ve besleyen Altın’ın müşterileri de artık köpeklere alıştı. Kimi zaman dükkan önünde uyuyan, bazen işyerinin içini tercih eden ve burada beslenen köpeklere isimlerde veren Altın, artık onlarla yaşamaya alıştı.

‘6 TANE KÖPEK HER GÜN BURAYA GELİRLER’

Köpeklere işyerini açarak örnek olarak Ali Altın “Köpekler bizi yalnız bırakmıyor, alıştılar, biz de onlara alıştık. Biraz zor oluyor ama böyle mutlu oluyorlar. 6 tane köpek var, her gün buraya gelirler, hepsine isim verdik. Ben müzisyenim, dükkandan kazandığım paradan arttırarak hayvanların yemeğini karşılıyorum. 2 yıldır devam ediyor bu süreç. Dükkanın önünde, içinde nerede istiyorlarsa orada duruyorlar. Müşteriler de buraya geldiklerinde yadırgamıyorlar, alıştılar. Belediyeler sokaklarda yem kumbaraları açsalar da hayvanlar oralardan yeseler. Kimseye zararları yok, sokaklarda yatıyorlar. sokaklarda gördüklerinde öğrencilerde çok korkuyorlar. Tabii bu sürece de bir tedbir almak gerekiyor” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR