Halk 53
HV
29 NİSAN Pazartesi 14:18

Sayın Cumhurbaşkanım Çaykur Mevsimlik İşçileri Kadro istiyor

Çaykur Mevsimlik işçiler kadro taleplerini yineliyorlar Rize Memişağa Park’ında yapılan basın açıklmasında mevsimlik işçiler:’’ Sayın Cumhurbaşkanım duyun sesimizi Çaykur Mervsimlik işçiler kadro istiyor.’’ Dedi.

RİZE
Giriş Tarihi : 04-11-2023 23:14
Sayın Cumhurbaşkanım Çaykur Mevsimlik İşçileri Kadro istiyor

Çaykur Mevsimlik işçiler kadro taleplerine yineleyerek Cumhurbaşkanına  seslendiler. Yapılan basın açıklamasına 2 kadın işçi katılırken diğer çalışma arkadaşlarını basın açıklamasına katılmamaları yönünde korkutulduklarını belirttiler. Kadro talebinin yinelendiği açıklamada:’’Sayın Cumhurbaşkanım ve saygıdeğer  Çaykur çalışanları bizlerde diğer kurumlar gibi bulunduğumuz kurumda kademeli kadro veya süre uzatımı olan 11 ay 29 gün çalışma hakkımızı istiyoruz. Bizler makam mevki değil alınterimiz ile yıl boyu çalışmak istiyoruz. Bu ekonomik şartlarda geçinemiyoruz. Rize’mizin  markası Çaykur’umuza sahip çıkıyorız, sislerinde sahip çıkacağına inanıyoruz. Bizler her seçimde olduğu gibi yanınızda olmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanım sizlerinde bizim yanımızda olmanızı yürekten istiyoruz. Çaykur’u ve Çaykur işçilerini siyaset malzemesi yapılmasına ve kurumumuzu siyasete alet edilmesine müsaade etmeyeceğinizi ve  herkesin hakkettiği  yerlere gelmesini sağlayacağınıza eminiz.
Çaykur,  Rize’mizin markasıdır ve bu bizim ellerimizden alınırsa  Rize’mizin bittiği an gelmiştir. Çaykur müstahsilinden üreticisinden tüketenine kadar bizimdir.Sayın Cumhurbaşkanım duyun sesimizi Çaykur Mervsimlik işçiler kadro istiyor.Tek kalırsam da devam edeceğiz. Sayın cumhurbaşkanım duyun sesimizi duyurana kadar taaki bizlere ses verene kadar devam edeceğiz. Yeri gelir çoğul olacağız, yeri gelir tek olacağız ama bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. ‘’ dedi.

‘’ MEVCUT SENDİKA DEVEREYE GİRDİKTEN SONRA YARDIMLARIMIZ KESİLDİ’’

Mecut sendika döneminde işçi yardımlarının bittiğini bittiğini ifade eden Çaykur Mevsimlik işçisi:’’Mevcut sendikaya şunları söylemek istiyorum; Özel kurumlar olsun, devlet kurumları olsun yardım alıyorlar. İşçileri  yardım alıyor. Bizlerde 98-92 yıllarındaki işçilerimiz Çaykur’dan yardım alıyorlardı taaki bu mevcut sendika devreye girdikten sonra yardımlarımız kesildi .Bunların tekraran Çaykur üzerinden işçilere verilmesini istiyoruz. ‘’ dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl