Halk 53
HV
29 NİSAN Pazartesi 16:35

Türk Çay Kültürü İsveç’te anlatılıyor

Çay demleme şampiyonu Yuchi (Yusuf) Pirim İsveç Türkiye Büyükelçiliğinde düzenlenen etkinlikte Uluslararası Kadın Girişimciler Grubuna Türk çay kültürünü anlattı. Pirim 3 gün boyunca çeşitli programlarla İsveç’te Türk çay kültürünü anlatacak.

RİZE
Giriş Tarihi : 22-11-2023 15:24
Türk Çay Kültürü İsveç’te anlatılıyor

HABER:ARZU ERBAŞ
UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine giren Türk çay kültürü İsveç’te tüm detayları ile anlatılıyor. Çay demleme Türkiye birincisi Yuchi (Yusuf)  Pirim  ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülsün Yıldırım İsveç Türkiye Büyükelçiliğinde düzenlenen etkinlikte Uluslararası Kadın Girişimciler Grubu üyeleri ile bir araya geldi. Türk çay kültürünün özelliklerini anlatan Yuchi Pirim çay demleme ve ikram şekillerini aktardı. Baklava, simit, akide şekeri gibi ikramlarda bulunularak, çay eşleştirmesi yapıldı. Yuchi Pirim geleneksel üretim bitki çayları hazırlayarak davetlilere tattırdı. 


Cumhuriyetin 100. Yılında Türk çay kültürünü Avrupa’da anlatma fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu belirten Çay demleme şampiyonu Yuchi Pirim 22 Kasım’da İsveç Türkiye Büyükelçiliğinde Avrupalı yemek yorumcularına, sosyal medya fenomenlerine, ulusal basına, turizm firmalarına, üst düzey diplomatlara sunum yapacak. Yusuf Pirim, Cuma günü ise Doç. Dr. Gülsün Yıldırım ile birlikte 2023 Gastronomi şehri seçilen Stockholm’de, Stockholm Üniversitesinde gerçekleşecek olan gastronomi konferansında, akademisyenler, şefler, fenomenlere Türk Çay kültürünü ve Chaynik Tea’nin çay deneyim Turizmini anlatacak.


AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl