Rize Haberleri Rize Haberl

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNDEN MEMNUN OLAN CHP RİZE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ TEKRAR ADAY!

CHP Rize’den 25 yıl sonra meclis üyesi çıkardı. 25 yıl sonra çıkan CHP Rize meclis üyesi Nurten Çemberci’nin meclis karnesi bembeyaz tertemiz çünkü hiç çalışması yok. Meclis üyesi seçildiği 2019’dan 2024 yerel seçimlerine kadarki sürecine birlikte bakalım.

RİZE - 21-02-2024 02:52

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNDEN MEMNUN OLAN CHP RİZE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ TEKRAR ADAY!

 CHP 2019 yerel seçimlerinde Rize Belediye Meclisine Mimar Nurten Çemberci ile 25 yıllık belediye meclis üyesi hasreti son buldu. 25 yıl sonra Rize Belediye meclisinde bir muhalefet olmasını beklerken AK Parti’nin en büyük destekçisi CHP Rize il başkanlığı ve meclis üyesi Nurten Çemberci oldu.

CHP Rize Belediye Meclis Üyesi Nurten Çemberci’nin 2019’dan 2024 yılına kadarki çalışmalarını inceleme çalıştığımızda ancak çok çok derin araştırmalar sonucu bulduklarımız: Belediye meclis üyesi olarak seçildiği 2019 yılında kanserden hayatını kaybeden hemşehrimiz Neslican Tay adının Rize’de park, sokak veya sosyal bir alana verilmesi. 2020 yılında Rize Belediyesi girişine TC ibaresinin eklenmesi. Çeyrek asır sonra ortaya çıkan meclis üyesinin çalışmaları bu kadar. Bunları bulmak içinde iyi bir basın taraması yapıp derinlere inmeniz gerekiyor.


Nurten Çemberci’nin 2019’da yaptığı seçim vaadi,’’Ben Nurten Çemberci Mimar’ım gelecek nesillere yeşil bir Rize bırakmak için adayım’’ Sayın Çemberci bırakın yeşil Rize’yi sizin belediye meclis üyeliği döneminizde Rize mevcut yeşilliklerini de kaybetti. Bir mimar ve muhalefetin meclis üyesi olarak rahat uyuyabiliyor musunuz İkizdere katledilirken.


14 Mayıs Seçimleri öncesi 19 nisan 2023 tarihinde Millet İttifakı aday tanıtım törenindeki sunuculuğunu unutmayalım. Türk Milleti sunucu mu seçti Meclis Üyesi mi takdir okuyucuların.

CHP, Rize Belediyesi’ne ne bir eleştiri ne bir önerisi var bu da demek oluyor ki ana muhalefet AK Parti’li Rize Belediyesi’nden çok memnun. CHP, Rize Belediyesi’ne ne bir eleştiri ne bir önerisi var bu da demek oluyor ki ana muhalefet AK Parti’li Rize Belediyesi’nden çok memnun.Haberi yazarken CHP Rize’nin tekrar Nurten Çemberci’yi aday göstereciğini düşünmüyorken CHP Rize Nurten Çemberci 1. sıradan kontenjan aday olarak gösterdi. CHP Rize İl Başkanlığı kendi üzerine yakışanı yapmış.

SAYIŞTAY RAPORLARINI HDP’YE BIRAKAN BİR MUHALEFET! 

 2021 Sayıştay Rize Belediye Raporunda yer alan Bazı İhalelerin Somut ve Objektif Gerekçeler Olmadan İptal Edilmesi.  Gerekli Şartlar Oluşmadığı Halde Pazarlık Usulü ile İhale Yapılması gibi pek çok konu Sayıştay Raporunda yer alırken ne CHP Rize İl Başkanlığı ne de CHP’nin meclis üyesi muhalefetini gösterdi.
Karadeniz’de ve özellikle Rize’de karşılığı olmayana HDP’nin İstanbul Mv. Oya Ersoy Rize Belediyesi’nin kamu kaynaklarının etkin kullanmadığı iddiasını meclise “Rize Belediyesi’nde gerekli şartlar oluşmadığı halde 21/b kapsamında yapılan ihaleler hangi firmalarla yapılmıştır? Sayıştay raporuna konu olan bu ihaleler için ne kadar harcama yapılmıştır” diye sordu . Bu şehrin sorsan muhalefet partileri ve ana muhalefetin meclis üyesi var ama muhalefet HDP İstanbul vekiline bırakmış durumdalar.

NECATİ TOPALOĞLU 4 YIL NEREDEYDİN! 

CHP Rize Merkez İlçe başkanı iken yerel seçimlerde Rize Belediye Başkan Adayı olan Necati Topaloğlu Rize Belediyesi ihalelerini şeffaf ve denetlenebilir olmayı seçim vaaTlerine koymuş. Bugün sormak lazım sayın Topaloğlu ne siz ne belediye meclis üyeniz sağır sultanın dahi duyduğu sayıştay raporlarında yer edinen Rize Belediyesi ihale süreçlerinin konu edildiği rapor hakkında neden hiçbir açıklamanız olmadı. Daha geniş minvalde bakarsak bugüne kadar Rize için ne muhalefet ve çalışmanız oldu?

CHP Rize Belediye Başkan Adayı Necati Topaloğlu’nun Şeffaf Denetlenebilir Belediye Vaadi!

Topaloğlu’nun 4. Vaat olarak açıkladığı seçim vaadi
4-ŞEFFAF VE DENETLENEBİLİR YÖNETİM ANLAYIŞI

Belediye tüm ihale süreçlerinde, personel alımlarında, gelir kalemlerinde denetlenebilir bir mekanizma oluşturulacak. Rize Muhasebeci Mali Müşavirler Odasından atanan bağımsız bir Mali Müşavir ile tüm mali işler denetlenecek ve kamuoyuna paylaşılacak.YANDAŞA DEĞİL VATANDAŞA ÇALIŞMAYA GELİYORUZ...


TRABZON'DA MECLİS ÜYESİ MUHALEFET VEKİLİ GİBİ ÇALIŞIYOR!

CHP Rize’de durum AK Muhalefet iken komşu ilimiz Trabzon’un AK Parti Belediyesinde bulunan merkez ilçesi Ortahisar’da ise durum bizden muhalefet ile bayağı farklı.

 Ortahisar Belediye Meclisi’ndeki muhalefet üyelerini incelediğimizde göze en çok çarpan Cüneyt Zorlu oldu. Sayın Zorlu belediye meclis üyeliğinde adeta vuruşa vuruşa halkının hakkını savunmuş ve yargıya taşımış birisi. Ortahisar belediye meclisi Rize gibi canlı yayınlanmazken Zorlu kendi kamerasını kurup kamuoyunu bilgilendiriyor. Ortahisar’ın tüm sorunlarını kendine dert edinen Zorlu yeni dönemde de partisinden belediye meclis adayı olarak halkın sorunlarını çözmek için mücadelesine devam ediyor. Zorlu’nun hedefi Ortahisar Belediyesi’ni önceki dönem CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile CHP belediyesi yapmak.

Cüneyt Zorlu bir meclis üyesinin neler yapabileceğinin bir göstergesi olduğu için  seçim dönemi yoğun olsa da kısa bir röportaj yapabildik. CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu belediye meclis üyeliği için, ’’Görevimiz bu kul hakkıdır. Bir görev alıyorsunuz millet sizi seçiyor, sorumluluk veriyor. Bunun gereğini yapmazsanız ha birinin parasını çalmışsınız ha  oyunu çalmışsınız. Ben olaya böyle baktım ve elimden gereğince de yaptım. Bu doğrultuda çalışmaya ve eksikleri söyle devam etmemiz lazım  herkesin de devam etmesi lazım.’’ dedi.

‘’GEREKİYORSA DÜŞMAN KAZANACAĞIZ’’

Belediye Meclis üyesinin görev bilinci hakkında Cüneyt Zorlu,’’
Bizim içimizde de öyle arkadaşlar var hiç söz almak istemeyen, konuşmayan yada  kendi beklentilerini belki işe birini koymak yada bir özel konusu vardır onu çözmek içinde bunu yapanlar var. Kimse ile kötü olmayı düşünmeyenler var. Kardeşim ben kimse ile kötü olmak, düşman kazanmak gibi bir niyetim yok ama gerekiyorsa da bu olacak. Ben şimdi kimseye şirin görünmek için bir görev yapmıyorum. Ben bunu sorumluluk üzerime aldığım için o yüzden bunu yapmak zorundayım. Bize yetki verildi talip olduk buna bunu yapmak zorundayım. Ben olmasaydım belki bir başkası gelecekti benden  daha iyi yapacaktı. O zaman bu açığı kapatmak lazım düşüncesi ile devam ettik. Göreve devam edeceğiz.’’ dedi.


‘’KENDİ KAMERAM İLE KENDİ YAYINIMI YAPIYORUM’’


Ortahisar Belediye Meclisi Rize Belediyesi gibi canlı yayın yapmazken Başkan Zorlu kendi kamerası ile çekim yapıp kamuoyunu bilgilendiriyor. Cüneyt Zorlu yaptığı açıklamada, ‘’Ortahisar Belediye Meclisi canlı yayınlanmıyor ben kameramı koyup paylaşıyorum. Kamuoyunu bilgilendirmek için kameramı koyup paylaşıyorum halk görsün. Yarın kimse seni seçtikte ne yaptın orada diyemesin diye kendi yayınımı kendim yapıyorum. Bunu aslında bütün arkadaşlara öneriyorum ama kimsenin bu işe taraftar olduğu yok. Herkesin de bunu yapması lazım ki başarılı mısın değil misin görürler. Mecliste konuştukların belge olarak kalır. Görevini yapmayan meclis üyeleri için üzülüyorum.
Kafamı yastığa koymak için elimden geleni yaptım.’’ dedi.
 
‘’ BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİN ARKASINDA HİÇBİR HESABI OLMAMALI’’

 Belediye Meclis Üyesinin nasıl olmalı sorusuna Cüneyt Zorlu,’’Arkasında hiçbir hesabı olmayan biri olmalı. İhale işlerini takip etmemeli. Arsa problemleri olmamalı. Kendi imarla ilgili bir beklentisi olmamalı.  Benim eşim öğretmendir, çocuğum şurada okuyor başına acaba başına bir şey gelir mi gelir düşünmemeli, düşünmeyecek pozisyonda olmalı. Bir meclis üyesi cesaretli olmalı ve aldığı görevi de yerine getirmeli. Arkasında bir hesabı olanın meclis üyeliği yapmaması lazım. Korkmaması lazım. Yanlışı dile getirecek cesarette olması lazım.’’ dedi.
 


 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
2024 YILI ÇAY FİYATI İLE İLGİLİ CHP İL BAŞKANLARI ORTAK AÇIKLAMASI: 25 TL        

2024 YILI ÇAY FİYATI İLE İLGİLİ CHP İL BAŞKANLARI ORTAK AÇIKLAMASI: 25 TL        

27-04-2024 - RİZE

 Yeniden Refah Başkan Çolak: Rahmi Başkana Teşekkür Ediyorum

 Yeniden Refah Başkan Çolak: Rahmi Başkana Teşekkür Ediyorum

25-04-2024 - RİZE