Rize Haberleri Rize Haberl

AK PARTİ’NİN 3 VEKİL ÇIKARDIĞI RİZE’DE ÇÖZÜM BAY KEMAL Mİ?

RİZE - 16-11-2022 15:15

AK PARTİ’NİN 3 VEKİL ÇIKARDIĞI RİZE’DE ÇÖZÜM BAY KEMAL Mİ?

ÇAYKUR mevsimlik işçileri her platformda  kadro mücadelelerini sürdürüyor. İstikrarlı mücadele partilerin seçim vaatlerine de yansımaya başladı.

Rize'de siyasi tartışmalarının başını çay sorunları, ÇAYKUR mevsimlik işçilere kadro talebi çekiyor. İktidar ve muhalefet Rizelinin can damarı çay sorunlarınadan oy deposu yapmaya çalışırken muhalefetin son adımları yerinde gözükmekte.

Rize'de 2018 milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı %77.3  Millet İttifakı 20.9, CHP  %13 aldı. AK Parti %64.8 ile 3 vekilin 3'ünü de almış durumda.

CHP 2018'de aldığı % 13 ile vekil şansını önümüzdeki seçimlerde kaçak çay, ÇAYKUR mevsimlik işçilere kadro propogandası ile 3 vekilden en az 1'ini almayı hedefliyor anlaşılan.

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Rize’de seçim kampanyası olarak ÇAYKUR mevsimlik işçileri ve  kaçak çayı gündemine almış durumda.

‘’TEK ŞEY İSTİYORUM OYUNUZ’’

Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada oy şartı ile: Tek şey istiyorum sandığa gittiğinizde, oyunuzu kullandığınızda diyeceksiniz ki benim sorunumla kim ilgilendi, kim çözme sözü verdi ona oy vereceksiniz.  Bay kemal gelecek sorunu çözecek.  

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Çaykur’un 9 bin 300 mevsimlik işçi çalışanı var. Onlarda diyorlar bizim sorunumuzu kim dile getirecek diye soruyorlar. Mevsimlik çalışıyoruz, neden kadro vermiyorlar diye soruyorlar. Rize’ ye ve Rizelilere 9300 çalışana sesleniyorum. Senin sorununu çözecek kişinin adı Bay Kemal’ dır bunu unutma. Rize’ de oyumuzun düşük olduğunu biliyorum, bunun farkındayım. Ama orada bir sorun var ve o sorunun çözülmesi lazım. Bunlar çözemezler, bunlar ceplerini doldurmakla meşguller. Ama o sorunu çözeceğiz” dedi

''RİZELİLER BELKİ UNUTUR AMA BAY KEMAL UNUTMAZ''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Rizeliler belki unuttu ama Bay Kemal asla unutmaz. Kaçak çayları Rize meydanında yakacağım bunu söyledim. Rize’ nin çayını Artvin’ in çayını bütün çayları görecekler. Sadece biz değil bütün dünyaya bu çayları göndereceğiz. Dolayısıyla kamuda çalışan taşören işçiler, mevsimlik işçiler, çaykur’ da çalışan işçiler aynı şekilde vekil imamlar var, vekil müezzinler var. Bunların da dertleri var. Bunların da kadro sorunu var. Ziraat Odalarında çalışan mühendisler var, ziraat teknisyenleri var. Onlarda bekliyorlar. Bütün bu sorunların hepsini biliyorum. Hiç kimse endişe etmesin. Ama tek şey istiyorum sandığa gittiğinizde, oyunuzu kullandığınızda diyeceksiniz ki benim sorunumla kim ilgilendi, kim çözme sözü verdi ona oy vereceksiniz.  Bay kemal gelecek sorunu çözecek” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rize Ülkü Ocakları'ndan 23 Nisan Etkinliği

Rize Ülkü Ocakları'ndan 23 Nisan Etkinliği

23-04-2024 - RİZE

YAŞ ÇAY TABAN FİYATI 25 TL OLMALI!

YAŞ ÇAY TABAN FİYATI 25 TL OLMALI!

23-04-2024 - RİZE