Rize Haberleri Rize Haberl

CHP ÖZEL RİZE’DE: Tayyip Beye uyup 3 çocuk yaptın ama Tayyip Bey gözlükleri ödemiyor

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel Rize’de bir gözlükçü esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Başkan Özel: Alman’ın Helga’ya ödediği Türkiye’de Hülyaya ödemiyorlar. Hans’a var Hasan’a yok. Tayyip Bey’e uydun 3 tane yaptın ama Tayyip Bey gözlükleri ödemiyor.

RİZE - 25-11-2022 13:39

CHP ÖZEL RİZE’DE: Tayyip Beye uyup 3 çocuk yaptın ama Tayyip Bey gözlükleri ödemiyor

Bir dizi ziyaret kapsamında Rize’ye gelen CHP  Grup Başkanvekili Özgür Özel ziyaret ettiği gözlükçüde bilgi alışverişi ve açıklamalarda bulundu.

‘’VATANDAŞIN SIRTINDA BİR KANBUR’’

  Gözlükçü:
  Yaklaşık 17 yıldır  aynı fiyata  ödeniyor. Ben baba mesleği yapıyorum  40 yıldır bu işi yapıyoruz. Aynı zamanda optisyenim. Bu bizim sektörümüzün en büyük problemi.
 
Bakın az önce vatandaşın reçetesini işledim. Devlet kızların reçetesine bir tanesine 73 TL, bir tanesine 63 TL ödedi. Aysima’nın  gözlüğü 1053 TL tuttu ve Fatma'nın gözlüğü tam 1013 TL tuttu çünkü özel cam kullanmaları gerekiyor. Bunları doktor yazıyor.


Gerçekten sayın vekilim bu vatandaşımızın çok büyük problemi. Bunun gerçekten hem enflasyon oranlarına göre çıksa zaten vatandaş hiç değilse yarısını devletin karşılaması gerekiyordu şimdiye kadar olmadı.

Yıllardır  bu gerçekten bir kambur vatandaşın sırtında bir kambur ya buna bir düzeltme kesinlikle getirilmesi gerekiyor artık.

‘’BİR ÇARŞININ EN ZOR DURUMDA OLAN ESNAFI GÖZLÜKÇÜLER’’
Başkan Özel konuşmasında:

  Bir çarşının en zor durumda olan esnafı şimdi gözlükçüler şu anda 17 yıldır aynı  fiyata aynı işi yapıyorlar.

  Bir çocuğun gözünde 2 bozukluk birden varsa karışım cam.  Eğer bunu yapmazsan 2 numarada sürekli ilerliyor engel olamıyorsun. Sağlığı için bunu kullanması lazım. Çocuk Almansa ödeniyor, Fransızsa ödeniyor, İtalyansa ödeniyor, onların gözleri ilerlemiyor. Türk çocuklarının parasını devlet ödemiyor. 50 sene önceki camı ödüyor tek cam ve onu da 17 yıl önceki fiyattan ödüyor. 1300 liralık gözlüğe  diye 73 TL para ödüyor. Abim kızları için ya gidecek 1000 TL onun için 1000 TL onun için verecek.  

 Yıllardır söylüyoruz bunu düzeltmediler. İktidar değişince düzelecek bu işler

 Hakikaten büyük bir mağduriyet var. Kimsenin görmediği bir şey boşu boşuna da insanların, çocukların göz numaraları boşuna ilerliyor Türkiye'de. Alman’ın Helga’ya ödediği Türkiye’de Hülyaya ödemiyorlar. Hans’a var Hasan’a yok…

 Tayyip Bey’e uydun 3 tane yaptın ama Tayyip Bey gözlükleri ödemiyor

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
YAŞ ÇAY TABAN FİYATI 25 TL OLMALI!

YAŞ ÇAY TABAN FİYATI 25 TL OLMALI!

23-04-2024 - RİZE

23 NİSAN TEMSİLİ RİZE BELEDİYE BAŞKANI ÖĞRENCİ RIFAT ASAF İSLAMOĞLU OLDU…

23 NİSAN TEMSİLİ RİZE BELEDİYE BAŞKANI ÖĞRENCİ RIFAT ASAF İSLAMOĞLU OLDU…

23-04-2024 - RİZE