Rize Haberleri Rize Haberl takipdeyiz

CHP RİZE DENİZ: AKP iktidarının 20 yıldır sürmesinde bizlerin sorumluluğu yok mu?

  CHP Rize İl Başkanı  Saltuk Deniz: Birer özeleştiri yapmamız gerekiyor yani ne yaptık. Atatürk'ün bize bırakmış olduğu Türkiye Cumhuriyet’ini korumak geliştirmek anlamında neler yaptık

RİZE - 10-11-2022 20:08

CHP RİZE DENİZ: AKP iktidarının 20 yıldır sürmesinde bizlerin sorumluluğu yok mu?

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yılında Rize Valiliği Atatürk Anıt’ında anma programı düzenlendi.
 

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk Deniz yaptığı konuşmada öz eleştirinin altını çizerek’’ Bir sene sonra buraya geldiğimiz zaman Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı bir iktidarın olup olmadığını bugün burada birbirimize karşı teyit edeceğiz’’ dedi.
 

''Atatürk'ün bize bırakmış olduğu Türkiye Cumhuriyet için ne yaptık''

Başkan Deniz: Anmalara gittiğimiz zaman aslında birer özeleştiri yapmamız gerekiyor yani ne yaptık. Atatürk'ün bize bırakmış olduğu Türkiye Cumhuriyet’ini korumak geliştirmek anlamında neler yaptık. Öncelikli olarak, birey olarak hepimizin bu konuda kendimizi sorgulaması gerekiyor yoksa geliriz anarız ondan sonra işimize bakarız mevzu o değil.

''Görevlerimizi tam olarak yerine getirdik diyebilir miyiz?''

Mevzu Atatürk'ün bize aktarmış olduğu Türkiye Cumhuriyeti ve onu da sonsuza kadar yaşatacak olan ilkeleri noktasına neler yaptığımızdır. Bu konudaki çalışmalarımızı yeterli görüyorsak o zaman hepimiz vicdanen rahatız demektir. Ama çalışmalarımızı yeterli görmüyorsak o zaman vicdanımıza karşı bir sorumluluğumuz var demektir. O zaman Atatürk'e karşı bir sorumluluğumuz var demektir. O zaman Cumhuriyete karşı bir sorumluluğumuz var demektir. Bu gün gelmiş olduğumuz noktada görevlerimizi tam olarak yerine getirdik diyebilir miyiz?

 

Bugün cumhuriyetin gelmiş olduğu noktada hiç sorumluluğu yok mu?

 

Bugün yaşadığımız coğrafyada AKP iktidarının 20 yıldır sürmesinde bizlerin sorumluluğu yok mu?

 

 Eğer AKP iktidarını seçimlerde iktidardan uzaklaştıramazsak bunda da bizim sorumluluğumuz olmayacak mı?

 

 Onun için anmalara gelmek elbette ki güzel hatırlamak güzel ama öz eleştiriyi de beraberinde getirmek zorundayız. Bir sene sonra gene bugün bu meydanda yine Atatürk'ü almaya geldiğimiz zaman gene bu koşullar devam ediyorsa arkadaşlar hiçbiriniz gelmeyin, hiç birimiz gelmeyelim. Çünkü görevimizi yapmamışız demektir. .Görevini yapmayan insanların anma yapmasına da gerek yoktur. Çünkü andığımız kişi herhangi bir kimse değil Cumhuriyetimizin kurucusu hepimize de görev vermiş.   Bizler bu görevleri yerine getirememişiz demektir. Bazı şeyleri konuşmak zorundayız yoksa aaa tamam  çok güzel her şey iyi falan diyerek ne siyaset olur, ne yaşam olur ne de Atatürk'e karşı olan görevimizi sadece Atatürk'e karşı değil Cumhuriyetle karşı olan  görevimizde yerine getirmemiş oluruz.

''Egolarımız bırakacağız''

 Ben inanıyorum ki şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda gerçekten büyük özlü ile çalışan sizler aynı çalışmaları da sürdüreceksiniz. Bu mücadele sadece bir Cumhuriyet Halk Partisi'nin mücadelesi değil. Bu mücadele Cumhuriyete değer veren Cumhuriyete sahip çıkan ben cumhuriyetçiyim diyen herkesin görevi. Bu kişiselleştireceğimiz bir görev yoksa örgütsel olarak herhangi bir örgütü izafe edebileceğimiz bir olay değil onun için yapmamız gereken şeyi yapılması gereken şey herkesin bulunduğu noktada mücadelesini sürdürmesi gerekiyor. Egolarımızı  bırakacağız, kendimizi merkeze koymaktan bırakacağız. Biz varsak her şey olur düşüncesinden vazgeçeceğiz.  Bizim varlık nedenimiz Cumhuriyet’e olan bağlılığımız ancak onun değerlerine sahip çıktığımızı göstererek yapabiliriz. O nedenle hepimizin bir görevi var.

Bir sene sonra buraya geldiğimiz zaman Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı bir iktidarın olup olmadığını bugün burada birbirimize karşı teyit edeceğiz.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Toptan: Taraftarlar Derneklerinin Her Zaman Yanında Olacağım”

Toptan: Taraftarlar Derneklerinin Her Zaman Yanında Olacağım”

27-03-2024 - RİZE

Yerel Gücün İnsanlığa Nasıl Katkı Sağlayacağını Göstereceğiz

Yerel Gücün İnsanlığa Nasıl Katkı Sağlayacağını Göstereceğiz

27-03-2024 - RİZE