İnce Hatay'da Deprem Bölgesinde İftarda: Üçüncü seçeneğiz

İnce, Hatay’ın Dörtyol ve İskenderun ilçelerinde depremzede vatandaşları ziyaret etti. İskenderun’da çadırda iftar yaptı.

SİYASET - 07-04-2023 01:10

İnce Hatay'da Deprem Bölgesinde İftarda: Üçüncü seçeneğiz

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hatay’ın Dörtyol ve İskenderun ilçelerinde depremzede vatandaşları ziyaret etti. İskenderun’da Hülya ve Özcan Vurucu çiftinin çadırında iftar yapan İnce, Cumhur ve Millet ittifakını eleştirirken “Onlar 17 tanesi bir yerde, 10 tanesi bir yerde. Biz sadece bir parti ile kadrolarımızla seçime giriyoruz” dedi.

 

Hatay’ın Dörtyol ve İskenderun ilçelerine Genel Başkan Yardımcıları Av. Mevlüt Dudu ve Prof.Dr. Nurdan Şahin Demirbağ ile giden Muharrem İnce, yoğun bir sevgi seli ile karşılandı. Özellikle gençlerin birlikte fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmeyen İnce, basın açıklaması öncesi kendisini izleyen 9 yaşındaki depremzede Efe’yi yanına çağırdı. Depremzede Efe’ye “Açıklamanı yap” diye söz verince çocuğun ağzından “Depremdeyiz, çadırlar çok kötü” sözleri döküldü. Muharrem İnce’nin “Peki beni tanıyor musun?”  Sorusu üzerine de depremzede Efe, “Tanıyorum, Muharrem İnce” yanıtını verdi. Bu defa “Benim ne iş yaptığımı biliyor musun?” diye soran İnce’ye Depremzede çocuk, “Başkan” diye karşılık verdi. Cumhurbaşkanı adayı İnce de kendisinin önce öğretmen sonra başkan olduğunu bildirdi. Çocuğa da ayak üstü matematik soruları yöneltti. Minik depremzede Efe ile İnce’nin bu diyaloğu çevresindekileri gülümsetti.

Deprem sonrası bölgeye siyasetçi olarak ilk defa kendisinin geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı adayı İnce şöyle konuştu:

“HATAY’A 6’NCI GELİŞİMİZ”

Hatay’a da 6’ncı defa geldiğine gelişimiz. Depremden bu yana buralardan ayrılmıyoruz. Bugün İskenderun’dayız. Vurucu ailesinin, Özcan ve Hülya çiftinin çadırında iftarımızı yaptık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Güzel Hatay yemeklerinden yedik.

Bir deprem öncesi var. Deprem anı var. Deprem sonrası var. Bir de uzun vadesi var. Türkiye büyük devlettir. Depremden sonra çadırlarını, konteynırlarını, insanların yiyeceğini, belediyeler, devlet çözecektir. Bu konuda bir sıkıntı yok. Hizmet eden herkese teşekkür ederiz. Ancak, konutlar da yapılacaktır. Bunda da bir sıkıntı yok.

“DEVLETİN YAPTIĞI BÜTÜN PLANLAR ÇÖPTÜR”

Ama depremden önce kötü yönetildi. Deprem anı da çok kötü yönetildi. Depremden önce kötü yönetildi. Bütün planları çöptü çünkü. Yani Hatay’da deprem olursa, Kahramanmaraş yardım edecekti. Ya ikisinde birden olursa ne olacak? Bunu bir türlü düşünemediler. Devletin yaptığı bütün planlar çöptür. Olası bir İstanbul depreminde de Eskişehir’den Edirne’ye kadar yıkım olacağı için bu planları yeniden gözden geçirmek lazım. Deprem anında ise, tam bir felaketti zaten. Devlet yoktu ortada. Kim ne derse desin, ben daha depremin ilk günü Kahramanmaraş’ta idim. Pazartesi günü gece 24:00’de Kahramanmaraş’ta idim. Ne yazık ki, deprem öncesi ve deprem anı çok kötü yönetildi. Bunları söylemek istiyorum.

“MİLLETİMİZE DÖRT SÖZÜM VAR”

 

Önümüzde bir seçim var. Benim milletimize dört sözüm var. Çocukları ile dört sözüm. Bu millet beni seçerse, Allah da nasip ederse, bir diyorum ki, çocuklarınız düzgün beslenecek! Et yiyecekler, süt içecekler. Yumurta yiyecekler, balık yiyecekler. Çocuklarınızı düzgün beslendireceğim. Çünkü, Türkiye üreten bir Türkiye olacak.

 

İki, çocuklarınızı tarikatlara, cemaatlere özel okullara teslim etmeyeceğiz. Eğitimin niteliğini yükselteceğiz. Bu çocuklar iyi eğitim alacaklar. Devlet okullarının niteliğini yükselteceğiz.

Üçüncüsü, okula gittiklerinde yurtlarda perişan olmayacaklar. Ne idüğü belirsiz insanlara tarikatlara, cemaatlere, marjinal örgütlere çocuklarınızı teslim etmeyeceğiz. Çocuklarınızı iyi yerlerde devletin yurtlarında barındıracağız.

 

Dördüncüsü, çocuklarınıza iş bulacağız. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum.

“ÜÇÜNCÜ SEÇENEĞİZ”

Erdoğan yıpranmıştır. Erdoğan yorgundur. Erdoğan gitmelidir. Çünkü, Erdoğan akıldan bilimden uzaktır artık. Ortak akıldan uzaktır. Altılı masa ise hiç güven vermiyor bana. Her an patlayacak dinamit gibi. Altılı, yedili karışık. Kaçlı olduğu da karışık. Oradan da iş çıkmaz. Beceri çıkmaz. Ortaklık çıkmaz. Ne yapacaklar yani? Libya tezkeresi geldiğinde CHP ‘Hayır’ verecek İYİ Parti ‘Evet’ verecek. Ne olacak? Hiçbir şey olmaz. Onun için biz bu memlekete üçüncü seçeneğiz, Memleket Partisi olarak. Muharrem İnce, Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayıdır. Onlar 17 tanesi bir yerde, 10 tanesi bir yerde, biz sadece bir parti ile kadrolarımızla seçime giriyoruz.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ASLOLAN CUMHURİYET VE CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR

ASLOLAN CUMHURİYET VE CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR

09-11-2023 - SİYASET

İnce Cumhuriyet'in 100. Yılını Depremzede Vatandaşlar İle Kutladı

İnce Cumhuriyet'in 100. Yılını Depremzede Vatandaşlar İle Kutladı

30-10-2023 - SİYASET