Rize Haberleri Rize Haberl

Rize'de Ekmeğimi Çöpten Çıkarıyorum!

Sahilde deniz kenarında oluşan çöplükten şişe toplayarak geçimini sağlamaya çalışan genç, ‘’Ekmeğimizi bununla kazanıyorum. Her şeyimizi bununla bağlı. İş bulamadım hiç kimse işe almadı’’ dedi.

RİZE - 25-02-2024 22:00

Rize'de Ekmeğimi Çöpten Çıkarıyorum!

Rize Merkez’de sahilde denize sıfır alanda oluşan çöplükte çevre sorunlarının yanında farklı dramlarda yaşanıyor. Ahmet Büyük adlı genç vatandaş çöplük alandan şişeler toplayıp geçimini sağlamaya çalışıyor.

 

‘’ NASIL MI YAŞIYORUM ZORLA MORLA’’

Ahmet Büyük konu hakkında yaptığı açıklamada,’’Ekmeğimizi bununla kazanıyorum. Her şeyimizi bununla bağlı. İş bulamadım hiç kimse işe almadı. Bizde ekmeğimizi bununla kazanıyoruz ne edelim. Çöpten şişeleri topluyorum ne kadar para gelirse onunla geliyorum. Geçinemiyorum. Nasıl mı yaşıyorum zorla morla yaşıyorum işte edecek bir şey yok. Evde üç dört kişiye bakıyorum. Farklı işler aradım yine almadılar almadılar.’’ dedi.  

‘’YETER Kİ GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇSINLAR’’

Ahmet Büyük’ün yetkililerden isteği sadece iş. Büyük konu hakkında,‘’Yeter ki gençlerin önün açsınlar. Herkese iş vermek zorundalar. Üstümün kirlenmesinden rahatsız değilim edece bir şey yok ekmeğimin parası ne edeceksin edecek bir şey yok. İsteğim yeter ki bir işe girmem yani. Sigortalı herhangi bir iş olsa çalışırım. İş bulamıyorum. Bir sürü gençler var iş bulamıyor. Buradan ne çıkarsa evime ekmek götürmek için.’’ dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Yeniden Refah Başkan Çolak: Rahmi Başkana Teşekkür Ediyorum

 Yeniden Refah Başkan Çolak: Rahmi Başkana Teşekkür Ediyorum

25-04-2024 - RİZE

Rize Ülkü Ocakları'ndan 23 Nisan Etkinliği

Rize Ülkü Ocakları'ndan 23 Nisan Etkinliği

23-04-2024 - RİZE