Rize Haberleri Rize Haberl

Ruhsatsız Ve Ruhsata Aykırı Yapılaşma İle Mücadele Devam Ediyor

RİZE - 16-11-2022 16:57

Ruhsatsız Ve Ruhsata Aykırı Yapılaşma İle Mücadele Devam Ediyor

Rize Valiliği yaptığı açıklamada:
İlimizde ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak yapılan yapılara karşı verilen mücadele büyük bir hassasiyetle devem ediyor. 


Bu kapsamda kaçak olarak yapıldığı tespit edilen Fındıklı ilçesinde ki 11 adet bungalov inşaatı 14.06.2022 tarihinde yapı tatil tutanağı ile mühürlenerek durdurulmuş ve sonrasında hukuki ve bürokratik süreçler tamamlanarak yıkımı gerçekleştirilmiştir.


İl genelinde sürdürülen denetimlerde mevzuata aykırılığı görülen yapı ve eklentiler tutanakla tespit edilip, uyarı ve mühürlenmesi yapıldıktan sonra gerekli hukuki ve idari süreçler tamamlandığında yıkımları gerçekleştirilmektedir.


İlgili kurumlar, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisleri, muhtarlıklar ve sivil toplum örgütleri mevzuata aykırı yapılaşma ile ilgili hep birlikte mücadele konusunda hemfikirdir.
Vatandaşlarımız tarafından kaçak olarak nitelendirilen tüm mevzuata aykırı yapılar hakkında ilgili tutanak tutularak gerekli sürecin başlatıldığını ve diğer işlemler tamamlandığında bu yapıların yıkılacağının bilmesini ve bu noktada vatandaşlarımızı kendilerini maddi ve manevi her türlü kayıptın korumak için bu yollara tevessül etmemelerini rica ederiz.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ESKİ SAĞLIK OCAĞININ YERİNE YAPILAN  SOSYAL ALAN PROJESİNDE SONA YAKLAŞILIYOR

ESKİ SAĞLIK OCAĞININ YERİNE YAPILAN SOSYAL ALAN PROJESİNDE SONA YAKLAŞILIYOR

19-04-2024 - RİZE

MUHİTTİN BAYRAK: “TABAN YAŞ ÇAY FİYATI ASGARİ 25 tl OLMALIDIR.”

MUHİTTİN BAYRAK: “TABAN YAŞ ÇAY FİYATI ASGARİ 25 tl OLMALIDIR.”

16-04-2024 - RİZE