Halk 53
HV
29 NİSAN Pazartesi 19:55

Fındıklı Belediye Başkanı KREŞ İÇİN ISRAR ETMEZSE İç İşleri Bakanı Görevden Alır

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz Fındıklı Belediyesi ve Müftülük arasındaki yaşanan durum hakkında:''Belediye Başkanımızın haklı mücadelesini destekliyoruz'' dedi.

RİZE
Giriş Tarihi : 08-12-2022 18:37   Güncelleme : 08-12-2022 18:56
  Fındıklı Belediye Başkanı KREŞ İÇİN ISRAR ETMEZSE  İç İşleri Bakanı Görevden Alır

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz Rize Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek yerel ve ulusal konularda açıklamalarda bulundu.

Başkan Deniz’e Fındıklıda yaşanan durumu sorduk


NE OLMUŞTU

Rize Fındıklı Belediyesi’ne ait bina AK Parti döneminde Fındıklı Müfütlüğü’ne verilerek 4-6 yaş kuran kursu olarak hizmet veriyordu. Binanın taahhüt süresi 31 Ekim 2022’de dolmasına rağmen Müftülük binadan çıkmayı reddediyor. (Haber için tıklayın)


 Fındıklı Belediyesi’ne ait kreşin müftülük tarafından ‘’İŞGAL’’ edilmesi konusundaki değerlendirmeniz nedir?
 

‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZIN HAKLI MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ’’

CHP Rize İl  Başkanı Saltuk Deniz:


Fındıklı Belediye başkanımızın oradaki yapmış olduğu haklı mücadelesini destekliyoruz ama konunun da tabi çok daha fazla böyle çok daha dökülmeden karşılıklı taraflarla çözülmesi için bir takım girişimlerimiz olacak, müftülükle görüşeceğim. Genel başkanınız Bu konuda bize bir yetkilendirme yaptı. Daha doğrusu Mehmet Bekaroğlu’na bu konuyu  çözme konusunda bir görüşme yaptım Mehmet Bey ile de biz görüştük daha sonraki süreçte de artık bu süreci biz yöneteceğiz her iki tarafta da görüşerek bu konuyu çözeceğiz.
 

Rize için çok doğru olmayabilir. Belediye haklıdır çünkü uyarmış olduğu bir konu vardır çıkmayan bir yapı vardır. Hiçbir kamu kuruluşu, bir başka kamu kuruluşunun malına mülkünü zorla oturmaması gerekir.
 

 ‘’POLİTİK BİR MALZEME OLARAK KULLANILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’’


Halbuki belediyede onlara diyor ki ben size istediğiniz yeri vereyim yer tutun her türlü masrafını ben karşılayayım ama buna rağmen oradan çıkmamaya bu işin artık politik bir malzeme olarak kullanılmasına doğru bir süreç gidiyor. Politik bir  malzeme olarak kullanılmaması için biz elimizden gelen her türlü şeyi yapacağız.

 Fındıklı  Belediye Başkanı Israr etmezse, Fındıklı Belediye Başkanını görevden alırlar. Niye Çünkü Fındıklı belediyesine ait olan bir malı geri almadığı için.

  İçişleri Bakanlığı Sayın Süleyman Soylu bizim belediye başkanını görevini yerine getirmediği için görevden alır.  

  Fındıklı belediye başkanının yasal olarak o yeri istemek zorunda.

Bu yeri istemezse, bugün onu bir sürü şeyden dolayı üstüne gidenler yarın derler ki:’’ Sen belediye ait olan bir yeri niye almadın. Hadi gel bundan dolayı seni görevden alıyoruz’’derler.

   Ercüment Çervatoğlu mecburen üstüne gidiyor adam kendi malına sahip çıkmak zorunda yani.

 Ada Camisi'nin imamları Diyanet'i suçluyorlar siz bu konuyu niye politik malzemesi yapıyorsunuz diyorlar

    Orası bakın fiilen bir siyasi arenaya dönüştürülmeye çalışılıyor. Biz parti olarak orada hiçbir yerde bulunmadık niye Çünkü biz bunun siyasi malzeme olmasına izin vermeyiz . Biz de bunu  çözecek bir noktaya getiriyoruz.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl