Halk 53
HV
28 NİSAN Pazar 15:22

Hatay'dan Mektup var: Yerli nüfusu göçe zorlayıp Hatay'ı Suriyelilere teslim etmek mi?

SİYASET
Giriş Tarihi : 14-08-2023 15:13   Güncelleme : 14-08-2023 15:17
Hatay'dan Mektup var: Yerli nüfusu göçe zorlayıp Hatay'ı Suriyelilere teslim etmek mi?

Hatay’dan mektup var:

“Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin orta hasarlı binaların ağır hasarlı grubuna alınıp tamamının yıkılacağı açıklamasını yapması, deprem bölgesindeki binlerce orta hasarlı binada yaşamını sürdürmekte olan ve evlerine güçlendirmek için ilgili yönetmelik düzenlemesini bekleyen milyonlarca depremzedeyi çıkmaza soktu. 

Özellikle 6.4’lük Samandağ Depremi’nin ardından orta hasarlı binalarda yaşamını sürdüren Samandağlılar 400-500 bin TL vererek güçlendirmeyi bekledikleri evlerinin yıkılacağı açıklamasıyla 4-5 milyon TL yeniden yapım parasını nereden bulacaklarını düşündükleri gibi, halen oturmakta oldukları ve orta hasarlı olarak belirlenen evlerinin neden yıkılacak olduğu konusunda uygun bir açıklama beklemeye başladı. 

Bu doğrultuda; 

Hatay’da orta hasarlı, tam hasarlı olan binaların sayısı kaçtır, bu binaların tümü yıkılacak mıdır, yıkılacak bina sayısı nedir? 

Bu binalar yıkılacaksa vatandaşlar hala neden orta hasarlı binalarda oturmaktadır, buna neden izin verilmektedir?

Eğer orta hasarlı binalar yıkılmayacaksa, bu binaların güçlendirilmesine neden izin verilmemektedir, bu konuyla ilgili yasal düzenleme ve kurallar neden belirlenmemektedir?

Orta hasarlı evlerde ikamet etmekte olan vatandaş sayısı nedir? Bu durum Hatay’da depremde en fazla etkilenen yerlerden birisi olan İskenderun’da nedir, Samandağ’da nedir?

Bu vatandaşların yaz mevsimi sonlanmakta olduğu düşünülürse kışın nerede ikamet ettirilmesi düşünülmektedir? Yaz mevsimi neden inşaatlar yapılmadan geçirilmiştir?”

 

????Biz de #mehmetozhaseki’ye soruyoruz;

Bütün dert Hatay’ın yerli nüfusunu göçe zorlayıp, Hatay’ı Suriyelilere teslim etmek mi?

Seyit Yücel 

Zafer Partisi siyasi işler genel başkan yardımcısı

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl