Halk 53
HV
28 NİSAN Pazar 15:19

“PROTOKOL GÖRÜŞMELERİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE İLERLETMİŞ BULUNUYORUZ AMA NİHAYETLENMEDİ.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile devam eden görüşmeler hakkında basın açıklaması yaptı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 23-05-2023 16:01
“PROTOKOL GÖRÜŞMELERİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE İLERLETMİŞ BULUNUYORUZ AMA NİHAYETLENMEDİ.”

 

Prof. Dr. Ümit Özdağ: “Bugün Zafer Partisi’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir tavır alacağı ile ilgili kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşmak amacıyla bu basın toplantısını duyurmuştuk ve bir araya geldik. Ancak sizin de bildiğiniz gibi yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız. 

“İmzaya bağlanması için yüz yüze görüşmeler yapılması gerekiyor.” 

Bu toplantıda halen üzerinde görüşmekte olduğumuz ve Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak 13 milyon sığınmacı ve kaçağın bir sene içinde vatanlarına dönmesini güvence altına alacak böylece Türkiye’nin üzerinde yıllık 11 milyar dolara ulaşan sığınmacıların ekonomik maliyetinin artık Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek ama aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluş esaslarını, Anayasanın ilk 4 maddesini, 66. Maddeyi güvence altına alacak ve PKK, FETÖ, IŞID gibi terör örgütleri ile de stratejik uzun vadeli sıfır tolerans ilkesine dayalı bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerletmiş bulunuyoruz ama nihayetlenmedi. Nihayetlenmesi ve imzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor.
 
"Yarın Kemal Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz"

Bu yüz yüze görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz inşallah. Burada da olumlu gelişen süreci son aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Bunu başarabilirsek eğer yarın saat 11.00’de sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz. 
Ancak tekrar altını çizerek ifade etmek isterim; Zafer Partisi Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir partidir. Aziz Atatürk’ten, onun koymuş olduğu ilkelerden asla taviz vermez ve varlık sebebi Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerinin 21.yy’la taşınmasıdır. Türk halkının güvenliğini sağlanmasıdır. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz bütün çalışmalar protokole yansıdı. Şimdi bunları hassas bir şekilde şekillendiriyoruz. Kamuoyuyla da şekillendirme bittiği zaman paylaşacağız.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl