Halk 53
HV
29 NİSAN Pazartesi 17:43

Çaykur Rizespor :Bizim sözümüz bölücülere

Başkan Turgut;’’ Kendini bilmez üç beş kişiye de pabuç bırakmayız. Bunu kurumlarla, bunu taraftarla, bunu sokakla özdeşleştirenler bilin ki bölücük yapıyordur, ayrımcılığı yapan ta kendileridir’’dedi.

RİZE
Giriş Tarihi : 03-03-2023 19:34   Güncelleme : 03-03-2023 19:47

Rizespor Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerden  yükselen ‘‘Hükümet İstifa’’ tezahüratlarına karşı çok ağır ithamların olduğu bir basın demeci yayınlamıştı. Toplumun her kesiminde infiale sebep olan açıklamanın arkasında duran Başkan Turgut, ’’Bizim sözümüz bölücülere’’ dedi

Çaykur Rizespor Başkanı İbrahim Turgut ‘’Foseptik Fareleri’’ gibi çok ağır ifadelerin kullanıldığı basın açıklamasının arkasında durarak yenilerini ekledi.

Başkan Turgut:’’Arkadaşlar, ne Fenerbahçe ne Beşiktaş ne Galatasaray ne de başka hiçbir kurumla hiçbir sıkıntımız, hiçbir kinimiz, hiçbir olumsuz fikrimiz de yok düşüncemiz de yok. Biz ülkemizin böylesine büyük bir felaketten geçerken, o yazıda da belirttiğimiz gibi, atılan gollere sevinmeye dahi utanırken ülkemizin her zamankinden daha çok milli olmaya, bir olmaya, beraber olmaya şahsım ve kulübümüz olarak ülkenin birliğine beraberliğine bu kadar önem veren bir kulüp olarak bizim hassasiyetimiz asla büyük kulüplerin hiçbirine değildir. Kaldı ki hepsiyle de iyi diyaloglarımız vardır. Taraftarıyla da iyi diyaloğumuz vardır, kulüpleriyle de iyi diyaloğumuz vardır, başkanlarıyla da iyi diyaloğumuz vardır.

‘’BİZİM SÖZÜMÜZ BÖLÜCÜLERE’’

 Bizim hassasiyetimiz ülkemizin geçmiş olduğu bu zor süreçten bu milli birlik ve beraberlik duruşuna zarar verdiğini düşündüğümüz birkaç kendiniz bilmezedir. Bizim söylediğimizi bunun dışına taşıyıp Rizespor'u; şahsımı bu kurumlarla hizipleşen, bu kurumlara karşı olan, taraftara karşı olan göstermeye çalışanların hepsi büyük yanlış ve ayrıştırma içerisinde olanlardır bunu bilesiniz. Biz Rizeliyiz arkadaşlar. Rizeli dedin mi  ülkenin birliğini, ülkenin menfaatini, birliği beraberliği isteyen insan olur. Böylesine bir durumda çıkıp da ayrıştırıcı, bölücü; kin, nefret kusan söylemler oldu mu biz de Rizeli olarak elbette sesimiz çıkar. Ben tribünde arkadaşlara bazen bir şey derim; Rizeli olmak var. Bizim Rizeliliğimizde bazı şeyler vardır.

‘’BÖLÜCÜLÜK YAPIYORDUR’’

Elbetteki biz saygımızı, sevgimizi, yerimizi biliriz. Ama kendini bilmez üç beş kişiye de pabuç bırakmayız. Bunu kurumlarla, bunu taraftarla, bunu sokakla özdeşleştirenler bilin ki bölücük yapıyordur, ayrımcılığı yapan ta kendileridir. Bizim asla bu kurumlarla bir derdimiz yoktur. Bunu yapanlar iyi irdelenmelidir. Bizim sözümüz ülkeye zarar verenlere, ayrıştıranlara, bölücülük yapanlara, ülkenin huzuruna zarar verenleredir. Yoksa bizim en başta yola çıktığımızda sloganımız neydi, "Bir olmak, beraber olmak." Biz bir oldukça, beraber oldukça, birbirimize kenetlendikçe; her kesimden, ne olursa olsun, kim olursa olsun... Saçı, rengi, dili ne olursa olsun sevdikçe güçlü oluruz. Bizi böyle bir şeyle özdeşleştirmeleri önce kanıma dokunur, şiddetle de bunu kınarım. Bizim asla kimseyle böyle bir kavgamız yoktur. Ama üç beş kendini bilmeze de üç beş ayrımcılık yapmak isteyene, ülkenin huzurunu kaçırmak isteyene de söyleyecek sözümüz de her zaman olur'' dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl