Halk 53
HV
19 MART Salı 07:16

Bugünkü Yolculuğumuzun adı CUMHURİYET. Ovit Ekrem Orhon Zirvesi

Rize Verçenik Dağcılık Dağcılık Kulübü tarafından gelenekselleşen 17.Ekrem Orhon Zirvesi Cumhuriyet Tırmanışı gerçekleşti.

RİZE
Giriş Tarihi : 02-11-2022 19:28   Güncelleme : 02-11-2022 22:05

Verçenik Dağcılık Kulubü tarafından 2005 yılında Ekrem Orhon anısına başlatılan Ovit Ekrem Orhon Zirve tırmanışı 17. kez gerçekleşti. Tırmanışa başta Rize’nin efsaneleşmiş belediye başkanı Ekrem Orhon’un kızı Çayhan  Orhon, Türkiye Dağcılık Federasyonu temsilcileri, İkizdere Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü sporcuları, Rize Fen Lisesi öğrencileri çoğunlukla olnak üzere pek çok vatandaş katıldı.

Verçenik Dağcılık Kulübü Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu "Bu yaptığımız Dağcılık sporu etkinliğidir. 17. kez 3 bin 230 metreye tırmanacağız. Yaptığımız sportif faaliyettir. Bugünkü tırmanışımızı koca Reis Ekrem Orhon anısına yapacağız. Ekrem Orhon'un kızı Çayhan Orhon Dervişığlu'da zirveye katılarak bizlere destek verecek. 3 bin 230 metrelik zirveye yıllar önce Ekrem Orhon zirvesi ismini vermiştik. Bugün kısmen kar altında yürüyüşümüzü yapacağız. Bize ulaşan kayıtlara göre bugün 90 dağcı ile yürüyeceğiz. Çoğunluğu gençler teşkil ediyor"

 

‘’CUMHURİYET BİTMEYECEK OLAN BİR YOLCULUK’’

  Öğrencileri ile birlikte katılan Rize Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Umut İpekçi:Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünde burada 50 öğrencimiz, velimiz, öğretmenimiz ile Verçenik Dağcılık Kulubü’nün  bu yıl 17.’sini yaptığı zirvede buluşmak bizim için çok büyük bir gurur.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Bayrak uğrunda ölen varsa vatandır ve zirveler sadece çıkılan noktalar değil o zirveler aynı zamanda bir yolculuktur. Bizim bugünkü yolculuğumuzun adı Cumhuriyetti fakat bitmeyecek olan bir yolculuk bu var olsun Cumhuriyet Yaşasın Cumhuriyet.

Tırmannışa katılanlar güzel bir dayanışma örneği sunarak Cumhuriyet Bayramı'nı Kutladılar

‘’BABAMIN MASTER TEZİ OVİT TÜNELİ’’

Ekrem Orhon'un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu:Tabii ki çok mutluyum çok gururluyum bu Ovit Ekrem Orhon zirvesine 17.  Cumhuriyet tırmanışı yapıldı. Bugün çok da başarılı geçti arkadaşlar dediler ki tişörtlerle çıktık.Benim için çok anlamlı oraya adının verilmiş olması Ovit’in Zirvesine çünkü babam daha 15'li yaşlarında buralarda ne kadar inceleme yapmış olmalı ki 20'li yaşlarda Robert kolejden sonra gittiği Chicago İllinois   Üniversitesi'ndeki  Master Tezi Ovit Tüneli ve ölçüleriyle çizimleri ile elimizde o şimdi Recep oyuncu hocam onu getirtti kitap olarak bastı sağ olsun.

‘’HAYATINI BU YOLA VERDİ’’

Hayatını vermiş bu yola ve hayatını da bu yolda sonlandırdı Ovit yolunda. Genel Müdürü ben bir daha nerede bulurum da bu problemi onu anlatırım diyor Bütün ısrarlara rağmen 8 Ağustos günü  veya 7 veya 7-8 Ağustos hava çok sıcak arabalarda klima yok bu yolda can veriyor çok anlamlı verilmiş olması Bir de bana Bütün dostlarım Sizler diyorsunuz ki Babanın adını çok güzel yaşatıyorsun Hayır ben babamın adını yaşatmıyorum ben bütün hemşehrilerime sonsuz minnettarım benim hemşehrilerim yaşatıyor onun adını gerçekten İyi ki diyorum İyi ki tapuda kaydı olmayan Reis diye Türkiye Büyük Millet Meclisinde yani bize de baba Bir de baba evi bile kalmadı bir kanayaklı kızı benidim beni bile düşünmedi Rize'yi düşünmekten Nur içinde yatsın öyle bir miras bırakmış ki bunu şimdi daha iyi anlıyorum bana bıraktı bana bıraktığı miras her sene artarak Rize'den taştı öyle söyleyeyim artarak çoğalıyor böyle bir zenginlik hiçbir Şeyle ölçülemez bütün hemşerilerime tabii ki babama da minnettarım.

Ekrem Orhon'u yaşatmakta en büyük rolü oynayan kadim belediyemize ve  babamdan sonra gelen tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ederim

AdminAdmin

YORUMLAR
Rize Haberleri Rize Haberl takipdeyiz